04/10/2019 04/10/2019 Μπορεί η 4η Οκτωβρίου να έχει χαρακτηριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ωστόσο για την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, είναι μια ημέρα που την τιμά καθημερινά. Εξάλλου, ο Παναγιώτατος δεν έχει κρύψει την αγάπη του για όλα τα πλάσματα του Θεού. “Ο άνθρωπος πρέπει να έχει όχι μια αόριστη αλλά μια πολύ συγκεκριμένη...
04 Οκτωβρίου, 2019 - 14:27

Ο Οικ. Πατριάρχης και η μεγάλη αγάπη του στα ζώα

Διαδώστε:
Ο Οικ. Πατριάρχης και η μεγάλη αγάπη του στα ζώα

Μπορεί η 4η Οκτωβρίου να έχει χαρακτηριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ωστόσο για την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, είναι μια ημέρα που την τιμά καθημερινά.
Εξάλλου, ο Παναγιώτατος δεν έχει κρύψει την αγάπη του για όλα τα πλάσματα του Θεού.

“Ο άνθρωπος πρέπει να έχει όχι μια αόριστη αλλά μια πολύ συγκεκριμένη και θερμή σχέση αγάπης με όλα τα πλάσματα του Θεού» έχει τονίσει στο παρελθόν και τόνισε:
«Πιστεύουμε ότι είμαστε οικονόμοι και όχι ιδιοκτήται και κατεξουσιασταί της δημιουργίας, την οποία χρωστούμε να αντιμετωπίζουμε ευχαριστηριακώς και όχι καταναλωτικώς, στοχαζόμενοι υπεύθυνα όλους τους συγκατοίκους μας επάνω στη γη, ανθρώπους ζώα, πουλιά, με τις ανάγκες των και μάλιστα όχι μόνο τους συγχρόνους μας, αλλά και αυτούς που θα ακολουθήσουν στους προσεχείς αιώνες και χιλιετίες μέχρι της συντελείας”

 


Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ φιλοξενεί ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα που δείχνει την αγάπη του Παναγιώτατου στα ζώα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων