30/12/2023 30/12/2023 Ως μια προσωπικότητα με σημαντική επιρροή στην ευρωπαϊκή πολιτική και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της υπόθεσης της ενότητας και της συνεργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τον Ζακ Ντελόρ, εκφράζοντας παράλληλα τα συλληπητήριά του προς τους οικείους του.  Σε δήλωσή του για τον θάνατο του μεγάλου Ευρωπαίου...
30 Δεκεμβρίου, 2023 - 18:00

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τον θάνατο του Ζακ Ντελόρ

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τον θάνατο του Ζακ Ντελόρ

Ως μια προσωπικότητα με σημαντική επιρροή στην ευρωπαϊκή πολιτική και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της υπόθεσης της ενότητας και της συνεργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τον Ζακ Ντελόρ, εκφράζοντας παράλληλα τα συλληπητήριά του προς τους οικείους του. 

Σε δήλωσή του για τον θάνατο του μεγάλου Ευρωπαίου ηγέτη ο οποίος έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 99 ετών, ο Παναγιώτατος αναφέρεται στην υποστήριξη του Ζακ Ντελόρ να ιδρυθεί το 1994 το Γραφείο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ προσθέτει ότι οι ιδέες και το σύνθημα του εκλιπόντος ήταν να δώσει «ψυχή στην Ευρώπη».

Αναλυτικά τη δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.

Φωτογραφία: Νίκος Παπαχρήστου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων