03/09/2024 03/09/2024 Το Ίδρυμα Πνευματικής και Κοινωνικής Διακονίας Καλλιμασιάς Χίου “Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής” ανακοινώνει ότι την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 θα τιμήσει τη μνήμη των εκ Χίου αοιδίμων Οικουμενικών Πατριαρχών κυρ Ιωακείμ Β΄ και Ιωακείμ Δ΄. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρά τους, την Καλλιμασιά, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, σύμφωνα με το...
03 Σεπτεμβρίου, 2024 - 10:55
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2024 - 11:04

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Καλλιμασιά

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Καλλιμασιά

Το Ίδρυμα Πνευματικής και Κοινωνικής Διακονίας Καλλιμασιάς Χίου “Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής” ανακοινώνει ότι την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 θα τιμήσει τη μνήμη των εκ Χίου αοιδίμων Οικουμενικών Πατριαρχών κυρ Ιωακείμ Β΄ και Ιωακείμ Δ΄. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρά τους, την Καλλιμασιά, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Η ημέρα θα ξεκινήσει με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, στην οποία θα χοροστατήσει η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος. Η παρουσία του Παναγιώτατου προσδίδει ιδιαίτερη τιμή και βαρύτητα στην εκδήλωση, ενισχύοντας την πνευματική σημασία της ημέρας.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει Πατριαρχικό Μνημόσυνο για τους Χίους Οικουμενικούς Πατριάρχες, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη των μεγάλων αυτών εκκλησιαστικών ηγετών, που υπηρέτησαν με αφοσίωση την Εκκλησία από τον θρόνο της Κωνσταντινούπολης.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με Πατριαρχικό Τρισάγιο στο Ταφικό Μνημείο του αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχου Ιωακείμ Δ΄, αποδεικνύοντας τον διαρκή σεβασμό και την τιμή που αποδίδεται στους προγόνους μας, οι οποίοι άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία της Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων