Οικουμενικό Πατριαρχείο
12 Αυγούστου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Παναγία Έξ Μαρμάρων

Διαδώστε:

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στον Παρακλητικό Κανόνα, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Έξ Μαρμάρων, το απόγευμα της Κυριακής, 11 Αυγούστου 2024.

Συμπροσευχήθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, και Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Επόπτης της Περιφερείας Υψωμαθείων, κληρικοί και αρκετοί πιστοί.

Στην ομιλία του, μετά την Παράκληση, ο Παναγιώτατος εξέφρασε την συγκίνησή του γιατί και εφέτος προσευχήθηκε μαζί με τους πιστούς προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον αφιερωμένο σε Εκείνη Ιερό Ναό των Εξ Μαρμάρων, υπενθυμίζοντας ότι ο Ναός αυτός είναι ένας από τους πολλούς που καταστράφηκαν κατά τα τραγικά γεγονότα της 6ης προς την 7η Σεπτεμβρίου του 1955.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, τον οποίο και προέτρεψε να απευθύνει λόγους πνευματικής οικοδομής προς το εκκλησίασμα. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στην ιδιαίτερη αγάπη του λαού του Θεού προς την Παναγία.

Εκφράζοντας τον βαθύτατο σεβασμό του προς το πρόσωπο, τη διακονία και την προσφορά του Οικουμενικού Πατριάρχου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τόνισε ότι θα είναι πολύ μεγάλη ευλογία η επίσκεψη του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στην προσφυγική εκκλησιαστική επαρχία του, η οποία εφέτος συμπληρώνει 50 έτη από την ίδρυση της.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Παναγιώτατος συμπροσευχήθηκε κατά τη Θεία Λειτουργία, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, στην οποία, κατόπιν άδειας και προτροπής του, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου)

Διαδώστε: