06/09/2024 07/09/2024 Στη Χίο βρίσκεται ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στην ακριτική νήσο ως προσκεκλημένος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην επιστημονική Ημερίδα του 3ου Φεστιβάλ Χίου που είναι αφιερωμένη στην Κλιματική Αλλαγή. Μετά την επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου «Άγιος Αγαπητός», όπου ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης, ο Παναγιώτατος επισκέφτηκε την Παρασκευή...
06 Σεπτεμβρίου, 2024 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2024 - 0:22

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Ιερό Τάγμα Αγίου Παντελεήμονος Χίου

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Ιερό Τάγμα Αγίου Παντελεήμονος Χίου

Στη Χίο βρίσκεται ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στην ακριτική νήσο ως προσκεκλημένος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην επιστημονική Ημερίδα του 3ου Φεστιβάλ Χίου που είναι αφιερωμένη στην Κλιματική Αλλαγή.

Μετά την επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου «Άγιος Αγαπητός», όπου ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης, ο Παναγιώτατος επισκέφτηκε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024 το Ιερό Τάγμα Αγίου Παντελεήμονος, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από το Διοικητικό Συμβούλιο, αντιπροσωπείες με παραδοσιακές φορεσιές και πλήθος κόσμου.

Η ξενάγηση στους χώρους του Τάγματος, ο διάλογος με τον Πρόεδρο Βασίλη Σαρμουσάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουρνιά, αλλά και η επικοινωνία με τους πολίτες, ανέδειξαν την βαθιά σύνδεση του Οικουμενικού Πατριάρχη με το ποίμνιό του.

Ο κ. Σαρμουσάκης, στην ομιλία του, σκιαγράφησε το πολύπλευρο φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο του Ιδρύματος, από το Οικοτροφείο που λειτούργησε υπό τον αείμνηστο Καθηγητή Ανδρέα Αξιωτάκη, μέχρι τις δωρεές που οδήγησαν στη δημιουργία Φοιτητικών Εστιών και κτιρίων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και τα βοηθήματα σε άπορους σπουδαστές και οικογένειες.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη για τη συνέχιση του έργου του Τάγματος και την υπόσχεσή του για διαρκή στήριξη. Η ημέρα αυτή αναδείχθηκε σε μια γιορτή πνεύματος, αλληλεγγύης και ελπίδας, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη Χίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τετραήμερη επίσκεψη – Το πρόγραμμα

Θερμή υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο λιμάνι της Χίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Χαλκειός της Χίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στη Χίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Βιβλιοθήκη «Άγιος Αγαπητός» της Μητρόπολης Χίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης

(Με πληροφορίες από politischios.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων