Οικουμενικό Πατριαρχείο
07 Νοεμβρίου, 2022

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Βόλο τον Ιούνιο του 2023

Διαδώστε:

H Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τον Βόλο και πάλι στις αρχές Ιουνίου του 2023, μετά από είκοσι χρόνια που μεσολάβησαν από την προηγούμενη επίσκεψή του, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος μετά την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και δική του.

Ο Δήμαρχος Βόλου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Mεταβήκαμε το Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη και συναντηθήκαμε μαζί του στο Επισκοπείο Σηλυβρίας για το σκοπό αυτό.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, που αποδέχθηκε με ευχαρίστηση την πρόσκληση αυτή, κατά την παραμονή του στο Βόλο θα τελέσει τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου, σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση που ήδη προετοιμάζεται, ενώ βεβαίως θα παραστεί και στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, και θα είναι αφιερωμένες στην γενέτειρά του, την Ίμβρο. Οι ακριβείς λεπτομέρειες και οι ημερομηνίες θα καθοριστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Με την ευκαιρία της εκεί επίσκεψής μας παρακολουθήσαμε τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022, στην Ακρόπολη της Σηλυβρίας, στην Ανατολική Θράκη, γενέτειρα πόλη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, με την ευκαιρία του επικείμενου εορτασμού της μνήμης του».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήνυμα Οικουμενικού Πατριάρχη για τις αλησμόνητες πατρίδες από τη Σηλυβρία

 

Φωτογραφίες από την συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Δήμαρχο Βόλου:

 

Φωτογραφίες από τη Θεία Λειτουργία στη Σηλυβρία:

Διαδώστε: