Οικουμενικό Πατριαρχείο
08 Ιουλίου, 2023

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε Τρισάγιο στον Τάφο του προκατόχου του Πατριάρχου Αθηναγόρου

Διαδώστε:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη χθες το μεσημέρι στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή και τέλεσε Τρισάγιο στον Τάφο του αοιδίμου προκατόχου του Πατριάρχου Αθηναγόρου, με την ευκαιρία της σημερινής 51ης επετείου από την κοίμηση αυτού.

Νωρίτερα, το πρωί ο Παναγιώτατος χοροστάτησε, για την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό της Κοινότητας Κοντοσκαλίου.

Στο κήρυγμά του για την Αγία Κυριακή, ο Παναγιώτατος επεσήμανε μεταξύ άλλων: “Εντός αυτής της Εκκλησίας των Αγίων και των Μαρτύρων και των αφανών Διακονισσών, και η σύγχρονη ορθόδοξη γυναίκα δύναται να ανατρέψη το ατομοκρατικό πνεύμα του πολιτισμού μας, το οποίο προκαλεί πολλά δεινά και ποικίλες αλλοτριώσεις. Αλλά και όλοι μας έχουμε καθήκον και χρέος ιερό να διατηρήσουμε την παράδοσι της Εκκλησίας, μάλιστα δε την παράδοσι της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, της Εκκλησίας του μαρτυρίου και της αγάπης”. (Διαβάστε αναλυτικά: Οικουμενικός Πατριάρχης: Κωνσταντινούπολη και Κύπρος καταβάλουν κοινούς αγώνες για να διατηρήσουν ανόθευτη την εκκλησιολογία)

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Τρισάγιο

 

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαδώστε: