16/08/2021 16/08/2021 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφτηκε την Ίμβρο, την ιδιαίτερη πατρίδα του, για να γιορτάσει τα 60 χρόνια ιεροσύνης του. Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA και στον Ανδρέα Ρομπόπουλο ο Παναγιώτατος μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, για την κλιματική αλλαγή, τους εμβολιασμούς, τη συμπλήρωση των 30 χρόνων του ως Πατριάρχης και για...
16 Αυγούστου, 2021 - 11:45

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Ο πλανήτης εξέπεμψε σήματα κινδύνου”

Διαδώστε:
Οικουμενικός Πατριάρχης: “Ο πλανήτης εξέπεμψε σήματα κινδύνου”

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφτηκε την Ίμβρο, την ιδιαίτερη πατρίδα του, για να γιορτάσει τα 60 χρόνια ιεροσύνης του.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA και στον Ανδρέα Ρομπόπουλο ο Παναγιώτατος μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, για την κλιματική αλλαγή, τους εμβολιασμούς, τη συμπλήρωση των 30 χρόνων του ως Πατριάρχης και για θέματα διαδοχής.

Ο Πατριάρχης ξενάγησε την κάμερα του MEGA στον τόπο του και ιδιαίτερα στο χωριό στο οποίο γεννήθηκε. Μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής για την κλιματική αλλαγή:

«Είναι μήνυμα σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος, γιατί τους τελευταίους μήνες ο πλανήτης εξέπεμψε σήματα κινδύνου. Η φύσις μας εκδικείται. Η φύσις διαμαρτύρεται. Όλες οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές είναι συνέπειες της εγωιστικής μας συμπεριφοράς προς την φύση».

Φωτογραφία αρχείου: Οικουμενικό Πατριαρχείο

Πληροφορίες: www.megatv.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων