20/10/2019 20/10/2019 Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος που βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Αθωνική Πολιτεία, ανέφερε ότι είκοσι και πλέον χρόνια μετά τους εορτασμούς της χιλιετηρίδας της μονής βρίσκεται και πάλι στο μοναστήρι για να συνεορτάσει τα διακόσια χρόνια του νέου καθολικού με τους αγιορείτες και τους επισκέπτες της μονής. «Να συμπανηγυρίσουμε άπαντες την κοινωνία των...
20 Οκτωβρίου, 2019 - 12:00

“Όλοι οι αγιορείτες είστε τμήμα της καρδιάς του Πατριάρχου σας”- βίντεο

Διαδώστε:
“Όλοι οι αγιορείτες είστε τμήμα της καρδιάς του Πατριάρχου σας”- βίντεο

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος που βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Αθωνική Πολιτεία, ανέφερε ότι είκοσι και πλέον χρόνια μετά τους εορτασμούς της χιλιετηρίδας της μονής βρίσκεται και πάλι στο μοναστήρι για να συνεορτάσει τα διακόσια χρόνια του νέου καθολικού με τους αγιορείτες και τους επισκέπτες της μονής.
«Να συμπανηγυρίσουμε άπαντες την κοινωνία των προσώπων» είπε ο κ. Βαρθολομαίος.

Αναφερόμενος στην αδελφότητα της μονής Ξενοφώντος, τόνισε ότι υπό τη σοφή καθοδήγηση του ηγουμένου της, γνωρίζει να τιμά, να συμπαρίσταται, να συμπορεύεται και να διακονεί με ειλικρινή αγάπη «τη μεγάλη του Χριστού εκκλησία» και να ενισχύει με τις πράξεις και με τις συχνές επισκέψεις των μελών της στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τους «ακατάλυτους πνευματικούς δεσμούς» του Αγίου Όρους με «τη Μητέρα Εκκλησία».
«Όλοι οι αγιορείτες είστε τέκνα του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως. Όλοι οι αγιορείτες είστε τμήμα της καρδιάς του Πατριάρχου σας, ο οποίος καθ’ έκαστην αγωνιά και προσεύχεται για την προκοπήν και σωτηρία των ψυχών σας. Όλοι οι αγιορείτες ανεξαιρέτως είστε ευπρόσδεκτοι εν Φαναρίω, για να ιδείται εκ του σύνεγγυς τον βίον και την πολιτεία της μαρτυρικής μητρός εκκλησίας να κοινωνήσετε μετά των αλάλητων στεναγμών ημών, μετά των μόχθων και θυσιών υπέρ του Χριστού αλήθειας», είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτατος.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων