Οικουμενικό Πατριαρχείο
10 Μαρτίου, 2022

Στέλεχος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και ο πρώην Υπουργός Παιδείας της Τουρκίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαδώστε:

Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022, η κ. Erika Olson, υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α., στο Τμήμα Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων.

Η κ. Olson έγινε δεκτή από την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, επίκαιρα ζητήματα, και ιδιαιτέρως την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία.

Συνάντηση του Παναγιωτάτου με τον πρώην Υπουργό Παιδείας της Τουρκίας

Σε εγκάρδια ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, επίσης, συνάντηση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου με τον κ. Hüseyin Çelik, πρώην Υπουργό Παιδείας της Τουρκίας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη, 10 Μαρτίου, το Φανάρι.

Ο Πατριάρχης και ο πρώην Υπουργός του Κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Πατριαρχικό Τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Μελίτωνα

Ο Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, πνευματικό ανάστημα του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκηδόνος κυρού Μελίτωνος, με την ευκαιρία της μνήμης των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, μετέβη στο Κοιμητήριο του Αγίου Ιγνατίου Χαλκηδόνος και έψαλε Τρισάγιο προ του τάφου του για την ανάπαυση της ψυχής του.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου

Διαδώστε: