19/07/2024 19/07/2024 Επίσκεψη στη Λιθουανία πραγματοποιεί κατόπιν Πατριαρχικής εντολής ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πατριαρχικό Έξαρχο Ιερομόναχο κ. Ιουστίνο Kiviloo και τους κληρικούς της Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην χώρα. Tην Τετάρτη 17 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον Έξαρχο επισκέφθηκαν την Πρωθυπουργό της Λιθουανίας κ. Ingrida Šimonytė. Κατά τη διάρκεια...
19 Ιουλίου, 2024 - 8:12
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2024 - 7:16

Στη Λιθουανία ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Διαδώστε:
Στη Λιθουανία ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Επίσκεψη στη Λιθουανία πραγματοποιεί κατόπιν Πατριαρχικής εντολής ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πατριαρχικό Έξαρχο Ιερομόναχο κ. Ιουστίνο Kiviloo και τους κληρικούς της Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην χώρα.

Tην Τετάρτη 17 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον Έξαρχο επισκέφθηκαν την Πρωθυπουργό της Λιθουανίας κ. Ingrida Šimonytė. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και επίκαιρα ζητήματα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση της Λιθουανίας για το ενδιαφέρον και την μέριμνα τους για την Πατριαρχική Εξαρχία.

Η κυρία Šimonytė εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Οικουμενικό Πατράρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο, αλλά και προσωπικά προς τον Σεβασμιώτατο, για την αναγέννηση της παρουσίας της Μητρός Εκκλησίας στη Λιθουανία.

Φωτογραφίες: Εξαρχία Λιθουανίας, Κυβέρνηση Λιθουανία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων