Οικουμενικό Πατριαρχείο
27 Αυγούστου, 2024

Στην Κωνσταντινούπολη από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου η Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου

Διαδώστε:

Το νέο εκκλησιαστικό έτος ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου ημέρα κατά την οποία το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει καθιερώσει ως ημέρα προσευχής για το περιβάλλον. Κατά την ημέρα αυτή θα ξεκινήσουν στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, στην Κωνσταντινούπολη, οι εργασίες της Συνάξεως της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, η οποία συγκαλείται ανά τριετία υπό του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. 

Στην Σύναξη μετέχουν οι Ιεράρχες του Θρόνου από τα πέρατα του κόσμου, αλλά και οι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος που υπάγονται στην πνευματική του δικαιοδοσία (των λεγόμενων «νέων χωρών») και συνάμα είναι μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη και θα ολοκληρωθούν στις 3 Σεπτεμβρίου.

Η τελευταία Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη το πρώτο τριήμερο του Σεπτεμβρίου του 2021 όπου, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των ομιλιών είχε βρεθεί η πανδημία του κορωνοϊού. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το ανακοινωθέν με τις εργασίες).

Συνέρχεται η Αγία και Ιερά Σύνοδος

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου ολοκληρώνονται οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την παρούσα συνοδική σύνθεση η οποία αποτελείται από τους Σεβ. Συνοδικούς Μητροπολίτες:

  1. Καναδά κ. Σωτήριος
  2. Ανέων κ. Μακάριος
  3. Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος
  4. Κρήτης κ. Ευγένιος
  5. Κορέας κ. Αμβρόσιος
  6. Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ
  7. Αυστρίας κ. Αρσένιος
  8. Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος
  9. Σύμης κ. Χρυσόστομος
  10. Σικάγου κ. Ναθαναήλ
  11. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος
  12. Σελευκείας κ. Θεόδωρος

Την 1η Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τακτική ανασυγκρότηση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου με τη νέα της σύνθεση η θητεία της οποία θα ολοκληρωθεί στις 28/2/2025.

Φωτογραφεία αρχείου: Νίκος Παπαχρήστου 

Διαδώστε: