03/03/2019 03/03/2019 O Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα πάει στις ΗΠΑ τον Ιούλη. Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο τον προσκάλεσε να πάρει το λόγο και να τοποθετηθεί σε μια διάλεξη για το φυσικό περιβάλλον. Η The National Herald έμαθε ότι ο κ. Βαρθολομαίος αποδέχθηκε την πρόσκληση, ενώ ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ομοίως θα επιτελέσει μια επίσκεψη...
03 Μαρτίου, 2019 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2019 - 9:34

Στις ΗΠΑ ο Οικ. Πατριάρχης μετά από πρόσκληση του Μ. Πομπέο

Διαδώστε:
Στις ΗΠΑ ο Οικ. Πατριάρχης μετά από πρόσκληση του Μ. Πομπέο

O Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θα πάει στις ΗΠΑ τον Ιούλη. Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο τον προσκάλεσε να πάρει το λόγο και να τοποθετηθεί σε μια διάλεξη για το φυσικό περιβάλλον. Η The National Herald έμαθε ότι ο κ. Βαρθολομαίος αποδέχθηκε την πρόσκληση, ενώ ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ομοίως θα επιτελέσει μια επίσκεψη στην ελληνορθόδοξη αρχιεπισκοπή της Αμερικής. Η προηγούμενη διαμονή του στις ΗΠΑ ανέρχεται στον Οκτώβρη του 2009.

Το ταξίδι αυτό έχει πολλαπλή σημειολογία.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θ΄αναβαπτιστεί από τον αμερικάνικο παράγοντα ως κορυφή της Ορθοδοξίας μετά την αμφισβήτηση πού δέχθηκε εντός της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας καθώς το Πατριαρχείο της Μόσχας τον θεωρεί σχισματικό ενώ το Πατριαρχείο Σερβίας, η Ορθόδοξη Εκκλησία Τσεχίας και το Πατριαρχείο Αντιοχείας έχουν απορρίψει τους χειρισμούς του στο Ουκρανικό αλλά και αρκετές Τοπικές εκκλησίες είναι σε κατάσταση αναμονής για το εν λόγω θέμα.

Τέλος εν όψει της δρομολογούμενης αλλαγής στο τιμόνι της Αρχιεπισκοπής Αμερικής θα κάνει χρήσιμες επαφές και ζυμώσεις. Το Φανάρι έχει διαμηνύσει με τελεσίγραφο στο νυν Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο να παραιτηθεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων