17/01/2023 17/01/2023 Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε χθες αντιπροσωπεία του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο σειράς επίσημων επαφών για ζητήματα που άπτονται του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Επικεφαλής της ομάδας που συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ. Τα υπόλοιπα μέλη της...
17 Ιανουαρίου, 2023 - 8:49
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2023 - 9:10

Στο Μαξίμου αντιπροσωπεία του Τάγματος Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Διαδώστε:
Στο Μαξίμου αντιπροσωπεία του Τάγματος Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε χθες αντιπροσωπεία του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο σειράς επίσημων επαφών για ζητήματα που άπτονται του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επικεφαλής της ομάδας που συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ. Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αποτελούσαν οι: Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης, Διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων, Δικαστής Θεόδωρος Μποζονέλης Υποδιοικητής του Τάγματος, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Αλέξανδρος Καρλούτσος, Πνευματικός Σύμβουλος του Τάγματος, Άρχων Τζον Μιντάλα και οι συνοδοί Ελένη Μποζονέλη και πρεσβυτέρα Ξάνθη Καρλούτσου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Πρωθυπουργό βρέθηκαν ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας καθώς και η πρόθεση στο μέλλον να πραγματοποιηθεί συνέδριο που θα αφορά το θέμα. Η προάσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας αποτελεί έναν τους βασικούς στόχους του Τάγματος των Αρχόντων.

Η αντιπροσωπεία αναμένεται να συναντηθεί και με άλλους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα ενώ συνάντηση θα έχει και με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Χθες, τα μέλη της αντιπροσωπείας παρακάθισαν σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους στην Πρεσβευτική Κατοικία ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζωρτζ Τσούνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων