Οικουμενικό Πατριαρχείο
28 Μαΐου, 2023

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο πρόεδρος της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης

Διαδώστε:

Την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο επισκέφτηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο την Πέμπτη 25 Μαΐου, ο πρόεδρος της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, αναπληρωτής Καθηγητής, Εμμανουήλ Κ. Δουνδουλάκης, μετά την έκδοση του ΦΕΚ διορισμού του, προκειμένου να λάβει την Πατριαρχική ευλογία.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕΑΚ μετέφερε την αγάπη και τον αδιάπτωτο σεβασμό όλων στην Ακαδημία, των μελών του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, του διδακτικού, διοικητικού προσωπικού και των διδασκομένων προς τη Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Παναγιώτατος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσία της ως άνω Σχολής, στο πλαίσιο της πνευματικής δικαιοδοσίας της Μητρός Εκκλησίας και ο πατρικός λόγος Αυτού υπήρξε «άλατιηρτυμένος».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ήταν εκείνος ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια της Ακαδημίας, ως ΑΕΣΚ, το 1992 (κατά την πρώτη επίσκεψή του στην Κρήτη) και επέδωσε το πτυχίο στους αποφοίτους αυτής το 1995, εκ των οποίων ο πρώτος των πρώτων ήταν ο κ. Δουνδουλάκης.

 

Διαδώστε: