12/07/2021 12/07/2021 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα συγκαλέσει Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από την 1η έως την 3η του μήνα στην αρχή του Νέου Εκκλησιαστικού Έτους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ope.gr οι εργασίες της Ιεραρχίας θα πραγματοποιηθούν σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης με σκοπό την αποφυγή των μετακινήσεων των Ιεραρχών για...
12 Ιουλίου, 2021 - 14:24
Τελευταία ενημέρωση: 12/07/2021 - 16:25

Σύγκληση της Ιεραρχίας στην Πόλη καλεί ο Πατριάρχης

Διαδώστε:
Σύγκληση της Ιεραρχίας στην Πόλη καλεί ο Πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα συγκαλέσει Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από την 1η έως την 3η του μήνα στην αρχή του Νέου Εκκλησιαστικού Έτους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ope.gr οι εργασίες της Ιεραρχίας θα πραγματοποιηθούν σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης με σκοπό την αποφυγή των μετακινήσεων των Ιεραρχών για την προστασία τους από τον κορωνοϊό.

Στη Σύναξη θα συμμετάσχουν όλοι οι Ιεράρχες του  Οικουμενικού Πατριαρχείου πλην των εφησυχαζόντων, δηλαδή Αρχιεπίσκοποι, Μητροπολίτες και Επίσκοποι που ανήκουν στον Οικουμενικό Θρόνο.

Έχουν ήδη ενημερωθεί οι Ιεράρχες σχετικά. Υπενθυμίζεται ότι πριν από τρία χρόνια είχε συγκληθεί και πάλι Σύναξη της Ιεραρχίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην πλατεία Ταξίμ επειδή υπάρχουν εκεί ευρύχωρες εγκαταστάσεις. Αρχικά υπήρχε η σκέψη να πραγματοποιηθεί στον ίδιο Ναό η Ιεραρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά λόγω της πανδημίας η απόφαση άλλαξε.

Φωτογραφία Αρχείου – Ραφαήλ Γεωργιάδης Πρακτορείο Ορθοδοξία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων