05/10/2024 05/10/2024 Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο, επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 5 Οκτωβρίου 2024, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας κ. Anthony Albanese, την επίσημη Πρωθυπουργική Κατοικία στο Σύδνεϋ. Ο Παναγιώτατος είχε εκτενή και γόνιμη συζήτηση με τον...
05 Οκτωβρίου, 2024 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2024 - 18:09

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας στην Πρωθυπουργική Κατοικία

Διαδώστε:
Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας στην Πρωθυπουργική Κατοικία

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο, επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 5 Οκτωβρίου 2024, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας κ. Anthony Albanese, την επίσημη Πρωθυπουργική Κατοικία στο Σύδνεϋ.

Ο Παναγιώτατος είχε εκτενή και γόνιμη συζήτηση με τον κ. Albanese, τον οποίο καταρχάς ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία του στην επίσημη Δοξολογία, η οποία τελέστηκε επί τη υποδοχή Του, το πρωί της ιδίας ημέρας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Σε κλίμα εγκαρδιότητος, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, αφορώντα τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία της πέμπτης ηπείρου, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να εκφράζει την ευαρέσκειά του για την αγαστή θεσμική συνεργασία μεταξύ της Κυβερνήσεως της Αυστραλίας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, όσο και για την ειλικρινή προσωπική φιλία μεταξύ του Πρωθυπουργού της χώρας και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου.

Σημειώνεται ότι ο Παναγιώτατος κ.κ. Βαρθολομαίος, καθώς και οι Σεβασμιώτατοι κ.κ. Μακάριος και Κύριλλος, υπέγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών της Πρωθυπουργικής Κατοικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με δάκρυα χαράς κλήρος και λαός στο Σύδνεϋ υποδέχθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη – Το πρόγραμμα της Πατριαρχικής επίσκεψης στην Αυστραλία

Επίσημη Δοξολογία επί τη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Σύδνεϋ – «Η Ορθόδοξος Εκκλησία είναι η Εκκλησία της αλληλοπεριχωρήσεως»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας και στην Κυβερνήτρια της ΝΝΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων