06/03/2023 06/03/2023 Στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, βρέθηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ παρέστη στην Πατριαρχική & Συνοδική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Κωνσταντινούπολη, όπου συλλειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Γεώργιος....
06 Μαρτίου, 2023 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2023 - 8:38

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Νίκο Δένδια

Διαδώστε:
Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Νίκο Δένδια

Στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, βρέθηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ παρέστη στην Πατριαρχική & Συνοδική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Κωνσταντινούπολη, όπου συλλειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Γεώργιος.

Παρέστη επίσης στην επιμνημόσυνη δέηση που ακολούθησε, για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, καθώς και για τα θύματα των σεισμών στην Τουρκία και τη Συρία.

Μετά το συλλείτουργο ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε στον Αίθουσα του Θρόνου τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας.

Ακολούθησε συνάντηση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου με τον Έλληνα ΥΠΕΞ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών οι δύο πλευρές συζήτησαν για το πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: 

Το tweet του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων