Οικουμενικό Πατριαρχείο
09 Οκτωβρίου, 2024

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με επικεφαλής των Χριστιανικών Εκκλησιών στην Αυστραλία και Πρέσβεις κρατών

Διαδώστε:

Συνάντηση με τους επικεφαλής των Χριστιανικών Εκκλησιών στην Αυστραλία, πραγματοποίησε η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, στο Σύδνεϋ.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε αίθουσα του International Convention Centre (ICC Sydney), προ του επισήμου Δείπνου που παρατέθηκε προς τιμήν του Παναγιωτάτου από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τους εκκλησιαστικούς ηγέτες για την ευμενή αποδοχή της προσκλήσεώς Του, αναφέρθηκε μετ’ επαίνων στο πρότυπο αρμονικής συνυπάρξεως μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων της Αυστραλίας, ενώ υπογράμμισε την αξία της διατηρήσεως και προωθήσεως του διαλόγου, ως εχέγγυου για την καλλιέργεια πνεύματος αλληλοσεβασμού και της αλληλοκατανοήσεως μεταξύ των ανθρώπων και των κοινοτήτων, και αποτροπής της μισαλλοδοξίας και της βίας.

Τον Παναγιώτατο κ.κ. Βαρθολομαίο συνόδευσε στη συνάντηση ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Συμμετείχαν, εκ της Πατριαρχικής Συνοδείας, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος και Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, οι Πανοσιολ. Μέγας Πρωτοσύγκελλος κ. Γρηγόριος, και Μέγας Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, ο Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Ευλόγιος, Κωδικογραφεύων της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, η Οσιωτ. Μοναχή Ιακώβη, Ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, οι Εντιμολ. Άρχων Διδάσκαλος του Γένους κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου, και Άρχων Διδάσκαλος της Εκκλησίας κ. Θεόδωρος Γιάγκου, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και οι Εντιμ. κ. Νικόλαος – Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, κ. Θεμιστοκλής Καρανικόλας, υπάλληλος του Πατριαρχείου.

Επίσης, συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, καθώς και οι Πρέσβεις της Ελλάδος κ. Σταύρος Βενιζέλος, της Τουρκίας κ. Ufuk Gezer, της Γεωργίας κ. Beka Dvali και της Ρουμανίας κ. Radu Gabriel Safta, ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αντώνιος Σαμμούτης, οι εν Σύδνεϋ Γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδος κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, της Τουρκίας κα. Belgin Ergüneş, της Σερβίας κα. Jasmina Pekmezovic και των ΗΠΑ κα. Christine Elder, ο Αναπλ. Πρόξενος της Ρουμανίας κ. Ioan Gheorghe Crisan, ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Αυστραλίας κ. Peter Dutton, η Πολιτειακή Υπουργός Εργασιακών Σχέσεων και Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία (Νέα Νότιος Ουαλία) κ. Σοφία Κώτση, η Πολιτειακή Υπουργός Οικονομικών, Βιομηχανίας, Κρατικών Προμηθειών και Φυσικών Πόρων (ΝΝΟ) κ. Courtney Houssos, η Πολιτειακή Γερουσιαστής (Νότιος Αυστραλία) κ. Κωνσταντίνα Μπονάρου, και οι Δημοτικές Σύμβουλοι κ. Paula Masselos και Φιόνα Ντούσκου.

Διαδώστε: