08/10/2022 09/10/2022 Στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, οι εργασίες του επιστημονικού εκπαιδευτικού συνεδρίου «Ο δάσκαλος, ο σιωπηλός εργάτης της παιδείας», το οποίο διοργανώθηκε από την Σχολή σε συνεργασία με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και εκπαιδευτικούς φορείς από όλη την Ελλάδα. Την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο,...
08 Οκτωβρίου, 2022 - 21:05
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2022 - 2:21

Συνέδριο στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας

Διαδώστε:
Συνέδριο στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας

Στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, οι εργασίες του επιστημονικού εκπαιδευτικού συνεδρίου «Ο δάσκαλος, ο σιωπηλός εργάτης της παιδείας», το οποίο διοργανώθηκε από την Σχολή σε συνεργασία με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και εκπαιδευτικούς φορείς από όλη την Ελλάδα.

Την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί το συνέδριο, εκπροσώπησε ο Πανοσιολ. Μέγας Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος, ενώ εκ μέρους της Εφορείας της Θεολογικής Σχολής παρέστη ο εκ των αποφοίτων αυτής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος.

Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν επίσης η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής πολιτείας, την οποία υποδεχόμενος προσεφώνησε καταλλήλως ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, ο κ. Α. Νικολακόπουλος, Βουλευτής Ηλείας, εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, ο Πρόξενος της Ελλάδος στη Πόλη, κ. Σ. Χριστοδουλίδης, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Ι. Γιγουρτσής, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης, και λοιπών φορέων.

Κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του, ο Καθηγούμενος αναφέρθηκε στην σημασία της διοργανώσεως ενός εκπαιδευτικού συνεδρίου στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, για λόγους συμβολικούς και ιστορικούς, και στην συμβολή της μορφής του διδασκάλου για την διαμόρφωση της προσωπικότητος των μαθητών.

Οι υψηλοί επισκέπτες, αλλά και όλοι οι μετέχοντες και οι συντελεστές του συνεδρίου ξεναγήθηκαν στο ναΰδριο, τις αίθουσες διδασκαλίας, την ιστορική Βιβλιοθήκη και τους λοιπούς χώρους της Σχολής, ενώ παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.

 

(Φωτογραφίες: Θ. Τζανάτος & Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων