09/07/2019 09/07/2019 Η Κοινότητα Παναγίας Κουμαριωτίσσης στο Νιχώρι του Βοσπόρου προχώρησε πριν ένα χρόνο, το 2018, στην καθιέρωση ετήσιων θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στον αύλειο χώρο του Ναού, με την επωνυμία «Θεοτόκεια», προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και του πανηγυρίζοντος τον μήνα Αύγουστο Ναού της Κουμαριώτισσας. Οι τέχνες, τα γράμματα, η μουσική και ο πολιτισμός συναντούν τη χριστιανική...
09 Ιουλίου, 2019 - 8:15

Τα Θεοτόκεια στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Διαδώστε:
Τα Θεοτόκεια στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Η Κοινότητα Παναγίας Κουμαριωτίσσης στο Νιχώρι του Βοσπόρου προχώρησε πριν ένα χρόνο, το 2018, στην καθιέρωση ετήσιων θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων στον αύλειο χώρο του Ναού, με την επωνυμία «Θεοτόκεια», προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και του πανηγυρίζοντος τον μήνα Αύγουστο Ναού της Κουμαριώτισσας.
Οι τέχνες, τα γράμματα, η μουσική και ο πολιτισμός συναντούν τη χριστιανική ευσέβεια των πιστών και θρησκευτική κατάνυξη των ιερών ακολουθιών, αναπτύσσοντας έναν δημιουργικό διάλογο της “άνωθεν σοφίας» με τη “θύραθεν παιδεία”, εμβαθύνοντας παράλληλα τη διαλογική επικοινωνία με τους εξωκοινοτικούς συμπολίτες των Νιχωριτών, με γέφυρα τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Πρόκειται για έναν πολιτιστικό εορτασμό του «Πάσχα» του καλοκαιριού.
Ανακοινώθηκε ήδη το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο θα παρουσιαστεί επισήμως στις 28 Ιουλίου και περιλαμβάνει σημαντικές βιβλιοπαρουσιάσεις και μουσικές παραστάσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων