Οικουμενικό Πατριαρχείο
14 Οκτωβρίου, 2023

Την Ισπανία επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται επισήμως τη Μαδρίτη και τη Σαλαμάνκα από σήμερα, Σάββατο 14, έως την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Ισπανίας και Πορτογαλίας (2003-2023) και 50 ετών από τα εγκαίνια του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Αγίων Ανδρέου και Δημητρίου (1973-2023).

Είναι η πρώτη φορά που ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την Ιερά Μητρόπολη Ισπανίας και Πορτογαλίας, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βησσαρίωνος.

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 ο Παναγιώτατος θα χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό. Την ίδια μέρα το απόγευμα θα επισκεφθεί τον Ρωμαιοκαθολικό Kαθεδρικό Ναό της Σάντα Μαρία λα Ρεάλ δε Αλμουδένα, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου είναι και έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής της Μαδρίτης.

Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Βασιλέα της Ισπανίας Φίλιππο ΣΤ’ και την Τρίτη 17 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Ποντιφικού Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα.

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί την Ισπανική Ρωμαιοκαθολική Επισκοπική Συνέλευση και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ισπανία:

(Φωτoγραφία αρχείου: ΓΤ Οικουμενικού Πατριαρχείου)

Διαδώστε: