28/06/2024 28/06/2024 Την ιστορία αλλά και το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο της Πρέβεζας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το πρωί της Παρασκευής 28ης Ιουνίου 2024 ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο και τον...
28 Ιουνίου, 2024 - 20:25
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2024 - 20:50

Την ιστορία και το φυσικό τοπίο της Πρέβεζας γνώρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Διαδώστε:
Την ιστορία και το φυσικό τοπίο της Πρέβεζας γνώρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Την ιστορία αλλά και το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο της Πρέβεζας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το πρωί της Παρασκευής 28ης Ιουνίου 2024 ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

Συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο και τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο επισκέφθηκε αρχικά το αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης και τις παλαιοχριστιανικές Δομετίου και Αλκίσωνος, όπου ξεναγήθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανθή Αγγέλη, ενώ τον καλωσόρισε και ο επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνος Ζάχος.

Ο Παναγιώτατος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα θρησκευτικά μνημεία καθώς και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο χώρο, αναδεικνύοντας το πλούσιο ιστορικό παρελθόν που καθιστά τη Νικόπολη μοναδική.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη ήταν η Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλιού στα Φλάμπουρα, όπου έγινε δεκτός με ευλάβεια από τους μοναχούς αλλά και αρκετούς πιστούς που βρέθηκαν εκεί.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης γνωστός για τις οικολογικές του δράσεις και ευαισθησίες ξεναγήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερμηνείας του ΟΦΥΠΕΚΑ όπου τον υποδέχτηκε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του Οργανισμού Κώστας Τριάντης.

Την παρουσίαση του έργου του Κέντρου έκανε ο υπεύθυνος Στράτος Φλούδας, ενημερώνοντας τον Παναγιώτατο και για ζητήματα που αφορούν γενικότερα την προστασία του οικοσυστήματος.

Η διήμερη επίσκεψή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με τα εγκαίνια του Προσκυνηταρίου του Αποστόλου Παύλου το οποίο κατασκευάστηκε από τη Μητρόπολη στο Λιθάρι, τόπο κηρύγματος του, και με την τέλεση του Πατριαρχικού Μεγάλου Εσπερινού επί τη μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων Λιθαρίου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στηρίζει το δίκαιο αίτημα για την ένταξη της αρχαίας Νικόπολης στον Κατάλογο της UNESCO (ΦΩΤΟ)

Η συγκίνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Πρεβέζης Μελετίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων