29/08/2024 29/08/2024 Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την προεδρία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.  Παρακάτω το ανακοινωθέν: Συνήλθε σήμερον, Πέμπτην, 29ην Αυγούστου 2024, η Αγία και Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρίαν της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου και συνεζήτησεν εκτενώς το θέμα του νέου...
29 Αυγούστου, 2024 - 16:39
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2024 - 16:49

Το Ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου

Διαδώστε:
Το Ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την προεδρία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου

Παρακάτω το ανακοινωθέν:

Συνήλθε σήμερον, Πέμπτην, 29ην Αυγούστου 2024, η Αγία και Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρίαν της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου και συνεζήτησεν εκτενώς το θέμα του νέου Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, το οποίον και ενεκρίθη ομοφώνως. Προσκληθείς παρέστη κατά την συζήτησιν και ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ο οποίος απήντησεν εις σχετικάς απορίας και ερωτήσεις των αγίων συνοδικών παρέδρων και εδέχθη εν τέλει τα θερμά συγχαρητήρια αυτών.

Εν συνεχεία, το Ιερόν Σώμα, προτάσει της Α. Θ. Παναγιότητος, προέβη εις την εκλογήν δύο Βοηθών Επισκόπων, του μεν Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Μαξίμου Rudko, ως Βοηθού του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Αρσενίου, υπό τον τίτλον Αρίστης, του δε Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Ευαγγέλου Pata Tuktuk, ως Βοηθού παρά τω Σεβ. Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβω, υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Σασίμων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων