13/10/2024 13/10/2024 Οι συγκινητικές στιγμές που βίωσε κοντά στους συμπατριώτες του, τους Ιμβρίους του Σύδνεϋ και της Νέας Νοτίου Ουαλίας, ασφαλώς θα παραμείνουν χαραγμένες στη μνήμη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Ήταν το βράδυ της Παρασκευής, 11 Οκτωβρίου 2024, παραμονή της αναχωρήσεώς του από το Σύδνεϋ για τη Μελβούρνη, όταν ο Παναγιώτατος παρακάθησε σε δείπνο προς τιμήν...
13 Οκτωβρίου, 2024 - 11:59
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2024 - 12:09

Το ξεχωριστό δώρο στον Οικουμενικό Πατριάρχη – Ο Δημήτριος Αρχοντώνης και οι γονείς του

Διαδώστε:
Το ξεχωριστό δώρο στον Οικουμενικό Πατριάρχη – Ο Δημήτριος Αρχοντώνης και οι γονείς του

Οι συγκινητικές στιγμές που βίωσε κοντά στους συμπατριώτες του, τους Ιμβρίους του Σύδνεϋ και της Νέας Νοτίου Ουαλίας, ασφαλώς θα παραμείνουν χαραγμένες στη μνήμη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Ήταν το βράδυ της Παρασκευής, 11 Οκτωβρίου 2024, παραμονή της αναχωρήσεώς του από το Σύδνεϋ για τη Μελβούρνη, όταν ο Παναγιώτατος παρακάθησε σε δείπνο προς τιμήν του, στην αίθουσα της Ενορίας – Κοινότητας Αγίας Ευφημίας Bankstown.

Οι συγκινήσεις που του επιφύλαξε η βραδιά ήταν πολλές, συνδεόμενες κατά κανόνα με τη γενέτειρά του και με τα ξενιτεμένα αυτής τέκνα στην Αυστραλία. Μια επιπλέον συγκίνηση όμως, κι ένας επιπλέον λόγος να κρατήσει στη μνήμη του τη συγκεκριμένη βραδιά, συνδέεται όχι με την Ίμβρο, αλλά με την Ουκρανική Ενορία – Κοινότητα Αγίου Σάββα του νέου του εν Καλύμνω, στο προάστιο Banksia του Σύδνεϋ. O Ιερατικώς Προϊστάμενος αυτής, π. Σάββας Πιζάνια, προσέφερε ένα ξεχωριστό δώρο στον Οικουμενικό Πατριάρχη, έναν πίνακα ζωγραφικής φιλοτεχνημένο από τον ζωγράφο της Ουκρανίας Artur Orlenov, προσωπικό φίλο του π. Σάββα. Στον πίνακα απεικονίζονται ο ίδιος ο Παναγιώτατος κ.κ. Βαρθολομαίος, στα νεανικά του χρόνια, με τους αειμνήστους γονείς του, Χρήστο και Μερόπη Αρχοντώνη, δίπλα του.

Επρόκειτο για ένα δώρο το οποίο συγκίνησε ιδιαίτερα τον Πατριάρχη, και θα συνεχίζει να τον συγκινεί κάθε φορά που θα το αντικρίζει, καθώς θα τον ταξιδεύει νοερά τόσο στη γενέτειρά του, την Ίμβρο, όσο και στο μακρινό Σύδνεϋ της Αυστραλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην «αγκαλιά» των συμπατριωτών του, Ιμβρίων του Σύδνεϋ

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας )

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων