09/09/2024 09/09/2024 Στο πλαίσιο των εγκαινίων της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ανέλαβε την εξαιρετική τιμή και διακονία να εκπροσωπήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο Ποιμενάρχης της Θεσσαλονίκης διάβασε προς τον Πρόεδρο της Εκθέσεως κ. Αναστάσιο Τζήκα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κυριάκο Ποζρικίδη, αλλά και όλους τους...
09 Σεπτεμβρίου, 2024 - 7:30
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2024 - 7:35

Το Πατριαρχικό Μήνυμα στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Το Πατριαρχικό Μήνυμα στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ανέλαβε την εξαιρετική τιμή και διακονία να εκπροσωπήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο Ποιμενάρχης της Θεσσαλονίκης διάβασε προς τον Πρόεδρο της Εκθέσεως κ. Αναστάσιο Τζήκα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κυριάκο Ποζρικίδη, αλλά και όλους τους επισκέπτες της Έκθεσης, το Σεπτό Πατριαρχικό Μήνυμα και Ευχετήριο για την υψηλή αυτή διοργάνωση, η οποία τιμά την Θεσσαλονίκη.

“Η Ορθόδοξος Εκκλησία απορρίπτει τον ασύδοτον οικονομισμόν, την κυνικήν όσο και κοντόφθαλμον απολυτοποίησιν της κερδοσκοπίας επί ζημία του κοινωνικού συνόλου και της οικολογικής ισορροπίας”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτατος στο Μήνυμά του.

Στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία. Στο Μήνυμά του ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναφέρεται στη χώρα και υπογραμμίζει ότι: “Η ισχυρά οικονομικώς Γερμανία έχει μεγάλη ευθύνη διά την ενότηταν και πρόοδον της Ευρπώης επί τη βάσει της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αειφορίας”. 

Διαβάστε ΕΔΩ το Πατριαρχικό Μήνυμα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων