08/07/2024 08/07/2024 Στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής Χάλκης τελέστηκε χθες, Κυριακή Β’ Ματθαίου, 7 Ιουλίου 2024, επί τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος από του παραθρονίου του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Καθηγούμενος ανέγνωσε νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του...
08 Ιουλίου, 2024 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2024 - 10:05

Τρισάγιο στη Θεολογική Σχολή Χάλκης για τα 52 χρόνια από την εκδημία του Πατριάρχη Αθηναγόρα

Διαδώστε:
Τρισάγιο στη Θεολογική Σχολή Χάλκης για τα 52 χρόνια από την εκδημία του Πατριάρχη Αθηναγόρα

Στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής Χάλκης τελέστηκε χθες, Κυριακή Β’ Ματθαίου, 7 Ιουλίου 2024, επί τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος από του παραθρονίου του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Καθηγούμενος ανέγνωσε νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Πατριάρχου Αθηναγόρου, αποφοίτου της Σχολής, επί τη συμπληρώσει 52 ετών από την προς Κύριον εκδημία του.

Εκκλησιάστηκαν πολυπληθείς όμιλοι προσκυνητών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ακολούθως, ο Καθηγούμενος παρέστη συμπροσευχόμενος σε αρτοκλασία που τελέστηκε υπέρ υγείας ομίλου προσκυνητών από την Κύπρο, υπό την ηγεσία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Δημητριανού Δημητρίου, τους οποίους καλωσόρισε στην Σχολή, αναφερόμενος στην ιστορία της και τις υψηλές υπηρεσίες που προσέφερε στην Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων