13/10/2023 14/10/2023 Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου 2023, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη. Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτατος είχε αποστείλει συγχαρητήριο Πατριαρχικό Γράμμα στον κ. Κασσελάκη για την πρόσφατη εκλογή του ως επικεφαλής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρόεδρος...
13 Οκτωβρίου, 2023 - 20:41
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2023 - 0:43

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Στέφανο Κασσελάκη

Διαδώστε:
Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Στέφανο Κασσελάκη

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου 2023, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτατος είχε αποστείλει συγχαρητήριο Πατριαρχικό Γράμμα στον κ. Κασσελάκη για την πρόσφατη εκλογή του ως επικεφαλής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη απαντητική επιστολή στην συγχαρητήρια επιστολή του και τον ευχαρίστησε για τη στήριξή του στους πληγέντες στη Θεσσαλία. Παράλληλα, συνομίλησαν για τη σημασία που έχουν οι πρωτοβουλίες για ειρήνη και σεβασμό του διεθνούς δικαίου στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, για τις διαχρονικές προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριάρχη για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και για το ισχυρό μήνυμα σεβασμού της ανθρώπινης ζωής που έδωσε τον Απρίλιο 2016 από τη Λέσβο κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Επίσης, συνομίλησαν για τα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε την αμέριστη στήριξή του στην προσπάθεια για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων