Οικουμενικό Πατριαρχείο
13 Ιουλίου, 2024

Χειροτονία πρεσβυτέρου και πανήγυρη στην ενορία του Αποστόλου Παύλου στη Σίδη

Διαδώστε:

Η Ορθόδοξη ενορία του Αποστόλου Παύλου στη Σίδη-Manavgat στην Τουρκική Ριβιέρα πανηγύρισε χθες, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο. Την παραμονή της εορτής τελέστηκε η πανηγυρική αγρυπνία και, ανήμερα στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ, πλαισιωμένος από κληρικούς και πιστούς από τη Σίδη, την Αττάλεια και την Αλάνια. Κατά τη Θεία Λειτουργία ο διακόνος Γρηγόριος Okhanov χειροτονήθηκε σε πρεσβύτερο για τις αυξημένες ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως Πισιδίας.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης υπενθύμισε την κλήση των αποστόλων να γίνουν «ἁλιεῖς ἀνθρώπων», τονίζοντας παράλληλα όσα ο Άγιος Κλήμης Ρώμης αναφέρει: «Oἱ ἀπόστολοι ἡμῖν εὐηγγελίσθησαν ἀπὸ τοῦ κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ, Ἰησοῦς ὁ Χριστὸς ἀπὸ τοῦ θεοῦ ἐξεπέμφθη. Ὁ Χριστὸς οὖν ἀπὸ τοῦ θεοῦ, καὶ οἱ ἀπόστολοι ἀπὸ τοῦ Χριστοῦ».

Στη συνέχεια απευθυνόμενος στον μελλοντικό ιερέα τον προέτρεψε να γίνει και αυτός «ἁλιεύς ἀνθρώπων», λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Ακολούθησε τις οδηγίες του Αγίου Αποστόλου Παύλου, ιδρυτή της τοπικής μας Εκκλησίας, ο οποίος προέτρεψε τον μαθητή του Τιμόθεο: να πολεμάς σαν καλός στρατιώτης, έχοντας πίστη και καλή συνείδηση (Α’ Τιμ. 1,19), γίνε καλός υπηρέτης του Ιησού Χριστού, τρεφόμενος από τα λόγια της πίστης και της καλής διδασκαλίας, ασκήσου με ευσέβεια (Α’ Τιμ. 4,6-7), κήρυξε και δίδαξε αυτό, και να μην περιφρονήσει κανείς τη νιότη σου, αλλά γίνε παράδειγμα στους πιστούς στο λόγο, στη συμπεριφορά, στην αγάπη, στην πίστη, στην αγνότητα (Α’ Τιμ. 4,11-12).»

Μετά τη Θεία Λειτουργία παρατέθηκε εορταστικό γεύμα για όλους τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα της ενορίας.

Διαδώστε: