18/10/2024 18/10/2024 Χθες το βράδυ, 17 Οκτωβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος παρέστη στην εκδήλωση «Μια βραδιά με τη Μαρία Κάλλας». Πρόκειται για μια παράσταση υπέρ του Ιδρύματος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από την παγκοσμίου φήμης εταιρεία όπερας Teatro Grattacielo. Η εκδήλωση σηματοδότησε την έναρξη του Ετήσιου Σαββατοκύριακου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο...
18 Οκτωβρίου, 2024 - 19:56
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2024 - 22:23

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Νέα Υόρκη

Διαδώστε:
Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Νέα Υόρκη

Χθες το βράδυ, 17 Οκτωβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος παρέστη στην εκδήλωση «Μια βραδιά με τη Μαρία Κάλλας». Πρόκειται για μια παράσταση υπέρ του Ιδρύματος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από την παγκοσμίου φήμης εταιρεία όπερας Teatro Grattacielo.

Η εκδήλωση σηματοδότησε την έναρξη του Ετήσιου Σαββατοκύριακου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου 2024, καθώς οι Άρχοντες συγκεντρώνονται στη Νέα Υόρκη για να επικεντρωθούν στις επιδιώξεις για τη θρησκευτική ελευθερία της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.

Η κομψή δεξίωση περιλάμβανε μια παράσταση εμπνευσμένη από τη Μαρία Κάλλας (Μαρία Άννα Σεσίλια Σοφία Καλογεροπούλου), η οποία ήταν Ελληνοαμερικανίδα σοπράνο και μία από τις πιο διάσημες και σημαντικές τραγουδίστριες όπερας του εικοστού αιώνα. Οι εντυπωσιακές μουσικές και δραματικές ικανότητές της οδήγησαν στο να γίνει ευρέως γνωστή ως La Divina («Η Θεϊκή»).

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων για τη «δημιουργία μιας κοινότητας με ομοψυχία που αφιερώνεται στο μέλλον της Μητρός Εκκλησίας μας», ευχαριστώντας τους Άρχοντες για την παροχή «μιας υπεύθυνης και αξιόπιστης μεθοδολογίας για τον εφοδιασμό της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και δίνοντάς της τα εργαλεία που χρειάζεται για να διατηρήσει την κανονική και πνευματική τάξη της Εκκλησίας παγκοσμίως».

Διαβάστε επίσης: Θα χειροθετηθούν 28 νέοι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις ΗΠΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων