09/01/2024 09/01/2024 Με δείπνο και την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας γιόρτασε τη νέα χρονιά ο Παν Γκριγκόριαν Νέας Ιερσέης και το φιλανθρωπικό του ίδρυμα, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στο κέντρο «Τhe Graycliff». Προηγήθηκε ο αγιασμός των γραφείων της εταιρείας στην πόλη Κένιλγουορθ από τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Απόστολο. Στη χαιρετιστήρια ομιλία του, ο Μητροπολίτης κ....
09 Ιανουαρίου, 2024 - 13:17
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2024 - 13:21

Νέας Ιερσέης Απόστολος: “Η Ελλάδα και ο πολιτισμός της είναι ένα φως”

Διαδώστε:
Νέας Ιερσέης Απόστολος: “Η Ελλάδα και ο πολιτισμός της είναι ένα φως”

Με δείπνο και την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας γιόρτασε τη νέα χρονιά ο Παν Γκριγκόριαν Νέας Ιερσέης και το φιλανθρωπικό του ίδρυμα, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στο κέντρο «Τhe Graycliff».

Προηγήθηκε ο αγιασμός των γραφείων της εταιρείας στην πόλη Κένιλγουορθ από τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Απόστολο.

Στη χαιρετιστήρια ομιλία του, ο Μητροπολίτης κ. Απόστολος, ανέφερε ότι το ιερό έθιμο της βασιλόπιτας συμβολίζει το πνεύμα της οικογένειας, της αλληλεγγύης, της αγάπης, της ομόνοιας.

Και πρόσθεσε: «Στο μυαλό μου έρχονται σήμερα δύο λέξεις, συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης, διότι Εκκλησία και Παν Γκριγκόριαν έχουμε έναν κοινό στόχο, να είμαστε ενωμένοι σαν φυλή, σαν γλώσσα και έθνος. Η Ελλάδα και ο πολιτισμός της είναι ένα φως, όπως η Εκκλησία μας έτσι και εσείς χαρίζετε άπλετο φως με το έργο σας. Σας ευχαριστώ για όλα όσα προσφέρετε επί δεκαετίες στην κοινωνία, εύχομαι να συνεχίσετε το θεάρεστο σας έργο και να είστε πάντα καλά και ευλογημένοι».

Πληροφορίες – φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυκας/ Μιχάλης Κακιάς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων