27/08/2024 27/08/2024 Στις 25 Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ελληνικό Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Κομητεία Γιούνιον, της Νιού Τζέρσεϊ, με την ευκαιρία της Θ’ Κυριακής του Ματθαίου.   Υποδεχόμενος θερμά τους πιστούς της ενορίας και τον ιερέα, αιδεσιμολογιώτατο ιερομόναχο Ευγένιο Τσαραμανίδη, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε στο κήρυγμά του...
27 Αυγούστου, 2024 - 18:19
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2024 - 19:39

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος ιερούργησε στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο Νιού Τζέρσεϊ

Διαδώστε:
Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος ιερούργησε στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο Νιού Τζέρσεϊ

Στις 25 Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ελληνικό Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Κομητεία Γιούνιον, της Νιού Τζέρσεϊ, με την ευκαιρία της Θ’ Κυριακής του Ματθαίου.

 

Υποδεχόμενος θερμά τους πιστούς της ενορίας και τον ιερέα, αιδεσιμολογιώτατο ιερομόναχο Ευγένιο Τσαραμανίδη, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε στο κήρυγμά του ότι “αυτή η ενορία… είναι πραγματικά μια εικόνα της ζωής και της πορείας – η βιος και πολιτεια – της ελληνοαμερικανικής και ελληνορθόδοξης εμπειρίας στην Αμερική”, συγκρίνοντας τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η ενορία με την πρόσκληση του Κυρίου προς τον Απόστολο Πέτρο και όλους τους πιστούς να “περπατήσουν πάνω στα ταραγμένα νερά της ζωής, να βιώσουν το θαύμα της Ανάστασης στις καρδιές μας πολύ πριν το γνωρίσουμε κατά τη Δεύτερη και Ένδοξη Έλευσή Του“.

Μετά τη λειτουργία, η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου παρέθεσε γεύμα, όπου ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός με ένα παραδοσιακό καρπαθιώτικο ποίημα καλωσορίσματος, το οποίο προσέφερε η Πρόεδρος του Φιλοπτώχου Συλλόγου Κυριών του Αγίου Δημητρίου Ειρήνη Παπακώστα:

Με έθιμο καρπάθικο
Θα σας υποδεχτούμε
Χίλια καλώς ορίσατε
Από καρδιάς θα πούμε

Έτη πολλά Σεβασμιώτατε
Και έτη ευλογημένα
Να ‘ναι καλά και όμορφα
Απ’ τον Θεό δοσμένα

Είναι η κοινότητα μικρή
Μ’ αγάπη φορτωμένη
Μεράκι, ιδρώτα, δάκρυα,
Την έχουνε χτισμένη

Μεγάλη η χάρη του Θεού
Τον χιλιοευχαριστούμε
Που τον εκπρόσωπο του
Έχουμε εδώ και τον θορούμε

Η Παναγιά και ο Χριστός
Πάντα κοντά σας να ‘ναι
Τα βήματα, τις αποφάσεις σας
Όλα να τα ευλογάνε

Εδώ στην εκκλησία μας
Μ’ αγάπη για σας μιλούμε
Σύντομα πάλι ευχόμαστε
Να ‘ρθείτε να σας δούμε

Επιπλέον, η Πρόεδρος του Ενοριακού Συμβουλίου του Αγίου Δημητρίου Βασιλική Σπυροπούλου καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο, σημειώνοντας: “Με μεγάλη χαρά και βαθιά ευλάβεια σας καλωσορίζω στην αγαπημένη μας εκκλησία του Αγίου Δημητρίου… Είθε αυτή η επίσκεψη να εμβαθύνει την πίστη μας και να ενισχύσει περαιτέρω τους δεσμούς της ενοριακής μας οικογένειας”. Ο κ. Σπυρόπουλος ευχαρίστησε επίσης τον π. Ευγένιο και την οικογένεια Κοντού για τη φιλοξενία του γεύματος, τονίζοντας ότι “αν και η κοινότητα [της ενορίας του Αγίου Δημητρίου] μπορεί να είναι μικρή, [είναι] δεμένη μεταξύ της με μια ισχυρή και αγαπητική ενότητα, δημιουργώντας μια στενή οικογένεια εν Χριστώ”.

 

 

Φωτ: John W. G. Douglas.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων