08/10/2022 08/10/2022 Την Πέμπτη, ημέρα που η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Θωμά, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας τελέστηκε Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου του ελληνορθοδόξου Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου Πρέστον. Επρόκειτο για τον τελευταίο εκκλησιασμό των μαθητών, ως σχολικής κοινότητας, κατά...
08 Οκτωβρίου, 2022 - 10:20

Αυστραλία: Μήνυμα σε μαθητές ότι ο Χριστός και η Εκκλησία δεν θα τους εγκαταλείψουν ποτέ

Διαδώστε:
Αυστραλία: Μήνυμα σε μαθητές ότι ο Χριστός και η Εκκλησία δεν θα τους εγκαταλείψουν ποτέ

Την Πέμπτη, ημέρα που η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Θωμά, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας τελέστηκε Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου του ελληνορθοδόξου Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου Πρέστον.

Επρόκειτο για τον τελευταίο εκκλησιασμό των μαθητών, ως σχολικής κοινότητας, κατά το τρέχον σχολικό έτος. Σημειώνεται ότι οι μαθητές του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου συμμετέχουν σε εκκλησιασμό όλοι μαζί τέσσερις φορές τον χρόνο.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, πλαισιούμενος από κληρικούς της Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ.

Στον σύντομο λόγο του, ο Θεοφιλέστατος καταρχάς διαβίβασε στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές την ευλογία και αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ενώ, μεταξύ άλλων, τους υπενθύμισε ότι ο Χριστός είναι ο φίλος τους και δεν πρέπει να το ξεχνάνε ποτέ αυτό. Αν κάποια στιγμή αισθανθούν στις ζωές τους, τους επισήμανε, ότι όλοι τους έχουν εγκαταλείψει, να ξέρουν ότι ο Χριστός, η Εκκλησία, ο Αρχιεπίσκοπός τους και όλοι οι κληρικοί θα είναι δίπλα τους να τους στηρίζουν.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους, εκ μέρους και του Σεβασμιωτάτου κ. Μακαρίου, να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη σχολική χρονιά, και ειδικώς στους μαθητές της έκτης τάξης ευχήθηκε να έχουν μια καλή αρχή στο Γυμνάσιο.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων