02/10/2024 02/10/2024 Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Anthony Albanese θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, κατά την προσεχή επίσκεψή Του στο Σύδνεϋ και τη Μελβούρνη. Δια σχετικού ανακοινωθέντος, ο κ. Albanese χαιρετίζει την επικείμενη επίσκεψη του Παναγιωτάτου στην Αυστραλία, ενώ αναφέρεται και στην επέτειο των εκατό χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς...
02 Οκτωβρίου, 2024 - 13:03
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2024 - 13:04

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου

Διαδώστε:
Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Anthony Albanese θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, κατά την προσεχή επίσκεψή Του στο Σύδνεϋ και τη Μελβούρνη.

Δια σχετικού ανακοινωθέντος, ο κ. Albanese χαιρετίζει την επικείμενη επίσκεψη του Παναγιωτάτου στην Αυστραλία, ενώ αναφέρεται και στην επέτειο των εκατό χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

«Ο Παναγιώτατος θα περάσει δύο εβδομάδες στην Αυστραλία, όπου θα συναντηθεί με κοινότητες Ελληνοαυστραλών και ομογενών, Ορθόδοξους πιστούς, πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες και κοινοτικές ομάδες. Ο Πρωθυπουργός Albanese θα φιλοξενήσει τον Παναγιώτατο ως προσκεκλημένο της κυβέρνησης στις 5 και 13 Οκτωβρίου. Θα παρακολουθήσουν μαζί εκδηλώσεις στο Σύδνεϋ και τη Μελβούρνη που γιορτάζουν το ορόσημο», αναφέρεται εισαγωγικά στο πρωθυπουργικό ανακοινωθέν.

Επισημαίνεται δε ότι η Αυστραλία φιλοξενεί μια σημαντική ελληνική ορθόδοξη κοινότητα, με πληθυσμό άνω των 400.000 ανθρώπων σε όλη τη χώρα.

Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του Παναγιωτάτου στην Αυστραλία ως Οικουμενικού Πατριάρχη, υπενθυμίζεται, με την επισήμανση ότι έχουν περάσει 28 χρόνια από την προηγούμενη επίσκεψή του το 1996.

Ο Πρωθυπουργός κ. Anthony Albanese δήλωσε ότι ανυπομονεί να καλωσορίσει τον Πατριάρχη στην Αυστραλία.

«Η αυστραλιανή κοινωνία εμπλουτίζεται από την ποικιλομορφία μας – είναι ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Η ελληνοαυστραλιανή κοινότητα», προσέθεσε, «είναι ένα ζωντανό κομμάτι της ταυτότητας της Αυστραλίας, που ασχολείται με τις επιχειρήσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες, την πολιτική, τις τέχνες και τον αθλητισμό».

«Είναι χαρά μας να γιορτάζουμε την εκατονταετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και τη συμβολή της ελληνικής κοινότητας στο έθνος μας», τόνισε καταληκτικά.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων