20/03/2022 20/03/2022 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την πόλη Launceston στη βόρεια Τασμανία και ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, βοηθούμενος από τον π. Δημήτριο Κατσή και τον π. Νικόλαο Μποζίκη, το Σάββατο, 19 Μαρτίου. Ανάμεσα στους πιστούς που εκκλησιάστηκαν βρισκόταν και η νεοεκλεγείσα Βουλευτής στην περιφέρεια Bass, κ. Lara Alexander, η οποία...
20 Μαρτίου, 2022 - 16:14
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2022 - 15:44

Τασμανία: Μήνυμα ενότητας από τον Επίσκοπο Χαριουπόλεως

Διαδώστε:
Τασμανία: Μήνυμα ενότητας από τον Επίσκοπο Χαριουπόλεως

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την πόλη Launceston στη βόρεια Τασμανία και ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, βοηθούμενος από τον π. Δημήτριο Κατσή και τον π. Νικόλαο Μποζίκη, το Σάββατο, 19 Μαρτίου.

Ανάμεσα στους πιστούς που εκκλησιάστηκαν βρισκόταν και η νεοεκλεγείσα Βουλευτής στην περιφέρεια Bass, κ. Lara Alexander, η οποία είναι Ορθόδοξη Χριστιανή, μέλος της Ρουμανικής Εκκλησίας.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στη Θεία Λειτουργία, καθώς και όσους βοηθούν στη συντήρηση του Ιερού Ναού.

Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της ενότητας και της αγάπης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι για να φτάσουμε στη Βασιλεία του Θεού, χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε αγάπη για όλους στις καρδιές μας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία παρατέθηκε γεύμα στην αίθουσα της ενορίας προς τιμήν του Επισκόπου Χαριουπόλεως. Κατά τη διάρκεια αυτού, η εκκλησιαστική επιτροπή προσέφερε στον Θεοφιλέστατο ένα δώρο για την πρώτη του επίσκεψη στην Ενορία ως Επίσκοπος.

Σημειώνεται ότι οι πιστοί ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επίσκεψη του Θεοφιλεστάτου, καθώς για πρώτη φορά από το 1998 ένας Επίσκοπος ιερούργησε στον ναό τους.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε σε όλους την αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και τους ενημέρωσε ότι ο Ποιμενάρχης τους θα επισκεφθεί το Launceston τον προσεχή Ιούνιο και θα έχει την ευκαιρία να ιερουργήσει στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου και να επικοινωνήσει με το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της περιοχής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων