05/07/2024 05/07/2024 Οι επισκέψεις, κατόπιν συνεννοήσεως, στις ενορίες της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας ετεροδόξων φοιτητών, παστόρων, μοναχών και λαϊκών για να παρακολουθήσουν μαθήματα για την Θεολογία, την Ιστορία, την Λατρεία και την Τέχνη της Ορθόδοξης Εκκλησίας συνεχίζονται αμείωτες. Το ίδιο συμβαίνει και με τις προσκλήσεις από πανεπιστημιακά ιδρύματα, θεολογικές σχολές και Εκκλησίες άλλων Ομολογιών για διαλέξεις περί Ορθοδόξου...
05 Ιουλίου, 2024 - 12:29
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2024 - 12:14

Ενδιαφέρον για την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Κορέα

Διαδώστε:
Ενδιαφέρον για την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Κορέα

Οι επισκέψεις, κατόπιν συνεννοήσεως, στις ενορίες της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας ετεροδόξων φοιτητών, παστόρων, μοναχών και λαϊκών για να παρακολουθήσουν μαθήματα για την Θεολογία, την Ιστορία, την Λατρεία και την Τέχνη της Ορθόδοξης Εκκλησίας συνεχίζονται αμείωτες. Το ίδιο συμβαίνει και με τις προσκλήσεις από πανεπιστημιακά ιδρύματα, θεολογικές σχολές και Εκκλησίες άλλων Ομολογιών για διαλέξεις περί Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Για παράδειγμα την Πέμπτη 27 Ιουνίου, μέλη από την Ορθόδοξη Μητρόπολη Κορέας ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση για διάλεξη: «Περί της Αγίας Τριάδος, της Νοεράς Προσευχής και της Θεολογίας των Εικόνων». Η διάλεξη ήταν προγραμματισμένη από τις 8 μέχρι τις 10 το βράδυ. Όμως λόγω των πολλών ερωτήσεων η εκδήλωση τελείωσε στις 11 μ.μ. Ήταν πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις νέους ανθρώπους και μάλιστα οικογενειάρχες να έχουν έρθει μετά την εργασία τους με όλη την οικογένειά τους στην διάλεξη. Τα μικρά παιδιά τους μαζί με τους συνοδούς τους στέκονταν μέχρι τόσο αργά σε ειδικό χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο για παιδιά, από τον οποίο είχαν οπτική και ακουστική επαφή με τον χώρο της διάλεξης, αλλά χωρίς να ακούγεται ο παραμικρός θόρυβος από τον χώρο στον οποίο έπαιζαν.

“Από τα προαναφερόμενα φαίνεται το αυξανόμενο ενδιαφέρον των μη Ορθοδόξων Κορεατών για την Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και το χρέος των Ορθοδόξων για τον εν αγάπη και αληθεία διάλογο με κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως. Κύριε, Σε παρακαλούμε, αξίωσέ μας να ορθοτομούμε τον λόγο της Αληθείας παντού και πάντοτε”, αναφέρει ο Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων