21/08/2024 22/08/2024 Με την ευλαβή συμμετοχή πλήθους πιστών τιμήθηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Ελεούσης στη Πρίγκηπο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Εσπερινό της εορτής μετ’ αρτοκλασίας, την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024 και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία την...
21 Αυγούστου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2024 - 0:30

Η πανήγυρη του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας Ελεούσης στην Πρίγκηπο

Διαδώστε:
Η πανήγυρη του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας Ελεούσης στην Πρίγκηπο

Με την ευλαβή συμμετοχή πλήθους πιστών τιμήθηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Ελεούσης στη Πρίγκηπο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Εσπερινό της εορτής μετ’ αρτοκλασίας, την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024 και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024.

Ακολούθησε εόρτια δεξίωση στην αίθουσα τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος χοροστάτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου κατά τη Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας δεξιώθηκε στην αίθουσα τελετών τα προσφιλή μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των Κοινοτήτων των νήσων Πριγκήπου, Χάλκης, Αντιγόνης και Πρώτης με τις οικογένειες τους, καθώς και άλλους νησιώτες φίλους του, τους οποίους οφειλετικώς ευχαρίστησε για την ιδιαίτερη συμπαράσταση τους στην οργάνωση και προβολή της ιεράς επετείου της εκατονταετηρίδος της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων, και για την εν γένει αρμονική συνεργασία .

Την Τρίτην 13 Αυγούστου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος δέχθηκε με χαρά και ευλόγησε την πολυμελή οικογένεια του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Θωμά Φαρδή, Εφημερίου της Κοινότητος Αγίου Νικολάου Χάλκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων