04/01/2019 04/01/2019 Τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου προς 1η Ιανουαρίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στον προσωρινό Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire. Προ του πέρατος της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη για μία ακόμη φορά την Εκκλησιαστική Επιτροπή και τους ενορίτες του Ναού για...
04 Ιανουαρίου, 2019 - 14:24

Φωτοστιγμές από την Πρωτοχρονιά στο Μπραζαβίλ

Διαδώστε:
Φωτοστιγμές από την Πρωτοχρονιά στο Μπραζαβίλ

Τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου προς 1η Ιανουαρίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στον προσωρινό Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire.

Προ του πέρατος της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη για μία ακόμη φορά την Εκκλησιαστική Επιτροπή και τους ενορίτες του Ναού για την καθοριστική συμβολή τους στην ολοκλήρωση των εργασιών ανέγερσης του νέου Καθεδρικού Ναού.

Ακολούθησαν αντιφωνήσεις των κ.Seraphin Bhalat, Γενικού Διευθυντού του Αυτονόμου Λιμένος Pointe-Noire, Μέλους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και του Αναγνώστου κ.Makaya, Προέδρου της Ενοριακής Επιτροπής του Καθεδρικού Ναού, οι οποίοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη των πιστών για την πατρική αγάπη και την ανύστακτη ποιμαντική μέριμνα του πρώτου ορθοδόξου Ποιμενάρχου του Κονγκό-Μπραζαβίλ, Σεβ. κ. Παντελεήμονος, για την εν γένει δυναμική πορεία της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας που συμπληρώνει κατά το παρόν έτος 35 χρόνια ζωής στο Κονγκό (1984-2019), ως και για την μετά από 19 έτη ολοκλήρωση της κατασκευής του περίβλεπτου Καθεδρικού Ναού (2000-2019), ο οποίος θα εγκαινιασθεί προσεχώς από την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων