28/04/2023 28/04/2023 Πολιτιστικό αφιέρωμα με αφορμή την Θρονική Εορτή του Άγιου Ενδόξου και Ευαγγελιστού Μάρκου πραγματοποιήθηκε στην επισκοπική κατοικία από την Ιερά η Μητρόπολη Ζάμπιας. Ομιλητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης με θέμα “Ευαγγελιστής Μάρκος ο Απόστολος της Αιγύπτου, Μέγας Αλέξανδρος της Αλεξάνδρειας, διαχρονική ελληνική παρουσία παρόν και μέλλον”, και ο πρόεδρος του Τμήματος του Ιονίου...
28 Απριλίου, 2023 - 15:33
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2023 - 15:04

Αφιερωματική εκδήλωση στην Μητρόπολη Ζάμπιας για τον Απόστολο και Ευαγγελιστή Μαρκο

Διαδώστε:
Αφιερωματική εκδήλωση στην Μητρόπολη Ζάμπιας για τον Απόστολο και Ευαγγελιστή Μαρκο

Πολιτιστικό αφιέρωμα με αφορμή την Θρονική Εορτή του Άγιου Ενδόξου και Ευαγγελιστού Μάρκου πραγματοποιήθηκε στην επισκοπική κατοικία από την Ιερά η Μητρόπολη Ζάμπιας.

Ομιλητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης με θέμα “Ευαγγελιστής Μάρκος ο Απόστολος της Αιγύπτου, Μέγας Αλέξανδρος της Αλεξάνδρειας, διαχρονική ελληνική παρουσία παρόν και μέλλον”, και ο πρόεδρος του Τμήματος του Ιονίου Πανεπιστήμιου κ. Ιωάννης Καρράς με θέμα η “Ελληνική γλώσσα ως εργαλείο διαπολιτιστικής επικοινωνίας στην Αφρική”.

Παρευρέθηκαν Πρόξενοι της Ελλάδος και της Κύπρου στη Ζάμπια.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Καθηγητού του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ιωάννη Καρρά στην επισκοπική κατοικία της Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ηγεσίας της Ελληνικής κοινότητας στη Λουσάκα με την παρουσία του Πρόεδρου του Ιταλικού πολιτιστικού Κέντρου στην Ζάμπια κ. Φράγκο Νουλη.

Ο κ. Καρράς ενημερώθηκε για την έναρξη λειτουργίας της Έδρας Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Ζάμπιας.

Σημειώνεται ότι ο Καθηγητής κ. Καρράς βρίσκεται στην Ζάμπια στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Erasmus με το Κρατικό Πανεπιστήμιο UNZA στη Ζάμπια.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων