28/09/2020 28/09/2020 Αγιασμός εγκαινίων Ιεραποστολικού Κέντρου «ΑΡΧΙΜ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΣΑΡΙΚΑΣ» στην πρωτεύουσα της Τανζανίας. Με την χάρη του Θεού και τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β´, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος ολοκλήρωσε ένα ακόμη Ιεραποστολικό Κέντρο, το τρίτο στην Τανζανία μετά την Ιρίγκα στην Κεντρική Τανζανία (τώρα Επισκοπή Αρούσας) και...
28 Σεπτεμβρίου, 2020 - 22:06

Αγιασμός εγκαινίων Ιεραποστολικού Κέντρου στην πρωτεύουσα της Τανζανίας

Διαδώστε:
Αγιασμός εγκαινίων Ιεραποστολικού Κέντρου στην πρωτεύουσα της Τανζανίας

Αγιασμός εγκαινίων Ιεραποστολικού Κέντρου «ΑΡΧΙΜ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΣΑΡΙΚΑΣ» στην πρωτεύουσα της Τανζανίας.

Με την χάρη του Θεού και τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β´, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος ολοκλήρωσε ένα ακόμη Ιεραποστολικό Κέντρο, το τρίτο στην Τανζανία μετά την Ιρίγκα στην Κεντρική Τανζανία (τώρα Επισκοπή Αρούσας) και το Μορογκόρο στην Ανατολική Τανζανία.

Από πολύ νωρίς το πρωί του Σαββάτου, άρχισαν να καταφθάνουν στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πρωτευούσης Νταρ ες Σαλαάμ, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Φερεντίνος, οι ιθαγενείς ιερείς, τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητος, ο Πρόεδρός της κ. Μιχαήλ Μαυροκέφαλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Μανθεάκης, αναγνώστες και πολλοί πιστοί ιθαγενείς αλλά και από κάθε γωνία της γης Ορθόδοξοι οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της πρωτευούσης (Έλληνες, Τανζανοί, Ρώσοι, Ουκρανοί, Βούλγαροι, Σέρβοι, Γάλλοι, Ιταλοί, Ινδοί, Αιθίοπες, Νοτιοαφρικανοί, Αιγύπτιοι και Ρουμάνοι).

Ο Σεβ. κ. Δημήτριος μετά την λήξη της ακολουθίας του αγιασμού των εγκαινίων μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Πατριάρχου και αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σε κάθε γωνιά της αφρικανικής Ηπείρου για πνευματικότητα, πρόοδο, μόρφωση, υγεία και ευημερία, ενώ αναφέρθηκε και στον πρώτο Ιεραπόστολο της Τανζανίας τον Αρχιμανδρίτη Νικοδήμο Σαρίκα, ο οποίος κατήχησε και βάπτισε τους πρώτους ιθαγενείς ορθόδοξους Τανζανούς πριν από σχεδόν 80 χρόνια!!!

Στο τέλος όλοι μαζί τραγούδησαν τους εθνικούς ύμνους της Ελλάδος και Τανζανίας και ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με Ορθόδοξους ύμνους και ελληνικά τραγούδια.

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων