27/06/2024 27/06/2024 Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου στην Κινσάσα, πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη του Σεμιναρίου που ως σκοπό έχει την επιμόρφωση γυναικών από τις Ενορίες της Κινσάσας. Αδελφές από γυναικείες...
27 Ιουνίου, 2024 - 17:07
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2024 - 17:21

Αγιασμός έναρξης Σεμιναρίων Κατηχητριών στην Κινσάσα της Λ.Δ. Κονγκό

Διαδώστε:
Αγιασμός έναρξης Σεμιναρίων Κατηχητριών στην Κινσάσα της Λ.Δ. Κονγκό

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου στην Κινσάσα, πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη του Σεμιναρίου που ως σκοπό έχει την επιμόρφωση γυναικών από τις Ενορίες της Κινσάσας.

Αδελφές από γυναικείες ιεραποστολικές αδελφότητες της Ελλάδος που διακονούν στην Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας με την ευλογία του π. Αστερίου Χατζηνικολάου, Προϊσταμένου της Αδελφότητας Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» ξεκίνησαν την παράδοση μαθημάτων με σκοπό να προετοιμάσουν στελέχη των Ενοριών στο θέμα των Κατηχήσεων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος εξέφρασε την χαρά του για το νέο αυτό ξεκίνημα το οποίο θα επαναλαμβάνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα και ευχαρίστησε την Αδελφότητα Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» και τις αδελφές για την υποστήριξη στο κατηχητικό έργο των ενοριών. Με την σειρά τους οι γυναίκες των ενοριών ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεοδόσιο για την επιλογή τους προκειμένου να συμμετέχουν σε αυτό το Σεμινάριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων