06/10/2024 06/10/2024 Αχτίδα φωτός και ελπίδος αποτελεί το γεγονός της φοίτησης 8 κληρικών της Επισκοπης Ρουαντας για την Κρατική Θεολογική Σχολή στο Κιγκάλι. Τέσσερις Ιερείς, τρείς Διάκονοι και ένας Αναγνώστης ξεκίνησαν από την Παρασκευή την τακτική φοίτηση τους, για την συμμόρφωση στις απαιτήσεις του Κράτους οι κληρικοί να έχουν πτυχίο Θεολογίας. Από αυτούς οι τέσσερις θα πάρουν...
06 Οκτωβρίου, 2024 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2024 - 15:33

Αχτίδα ελπίδος στη δοκιμαζόμενη Εκκλησία της Ρουάντας

Διαδώστε:
Αχτίδα ελπίδος στη δοκιμαζόμενη Εκκλησία της Ρουάντας

Αχτίδα φωτός και ελπίδος αποτελεί το γεγονός της φοίτησης 8 κληρικών της Επισκοπης Ρουαντας για την Κρατική Θεολογική Σχολή στο Κιγκάλι. Τέσσερις Ιερείς, τρείς Διάκονοι και ένας Αναγνώστης ξεκίνησαν από την Παρασκευή την τακτική φοίτηση τους, για την συμμόρφωση στις απαιτήσεις του Κράτους οι κληρικοί να έχουν πτυχίο Θεολογίας.

Από αυτούς οι τέσσερις θα πάρουν πτυχίο σε ένα χρόνο, διότι διαθέτουν πτυχίο άλλης Πανεπιστημιακής Σχολής και οι άλλοι τρείς θα τελειώσουν σε τρία χρόνια. Έτσι θα γίνει η επανεκίνηση της Ορθοδοξίας στην Ρουάντα, θα ανοίξουν οι Ναοί και θα συνεχισθεί η Ιεραποστολική πορεία της.

Η Επισκοπή καταβάλει τα δίδακτρα και κάνει ό,τι μπορεί, για να κρατηθεί ζωντανή η Ορθοδοξία σε αυτή τη χώρα.

Γι’ αυτό και κάνει έκκληση για προσευχή και βοήθεια «υπέρ ευσταθίας των Αγίων του Θεού Εκκλησιών και της δοκιμαζόμενης της Εκκλησίας της Ρουάντας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων