28/07/2023 28/07/2023 Δύο χρόνια πέρασαν από την ημέρα εκείνη, ανήμερα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος, που ο ιεραπόστολος Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος, εγκατέλειψε τα μάταια πράγματα του κόσμου και πορεύθηκε προς την δόξαν του Θεού. Χθες το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2023, σε όλους τους Ιερούς Ναούς με εντολή του Μητροπολίτου Κινσάσας κ.Θεοδοσίου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και...
28 Ιουλίου, 2023 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2023 - 17:02

Δύο χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Κινσάσας Νικηφόρου

Διαδώστε:
Δύο χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Κινσάσας Νικηφόρου

Δύο χρόνια πέρασαν από την ημέρα εκείνη, ανήμερα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος, που ο ιεραπόστολος Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος, εγκατέλειψε τα μάταια πράγματα του κόσμου και πορεύθηκε προς την δόξαν του Θεού.

Χθες το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2023, σε όλους τους Ιερούς Ναούς με εντολή του Μητροπολίτου Κινσάσας κ.Θεοδοσίου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και Τρισάγιο, ενώ στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου Κινσάσας τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο υπό του Σεβασμιωτατου Μητροπολιτου Κινσάσας Θεοδοσίου.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα με προτροπή του Αξιοτίμου Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας κ. Γερασίμου Ντούνη οι Έλληνες της Κινσάσας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελεσαν Ιερό Μνημόσυνο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κινσάσας Θεοδοσίου.

Παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ Γεράσιμος Ντούνης, η Αξιοτίμη σύζυγος του ιατρός κα Παρασκευή Τριαντάφυλλου Ντούνη και αρκετοί Έλληνες της πόλεως.

Ο Μητροπολίτης μεταξύ των άλλων χαρακτήρισε τον μακαριστό Νικηφόρο ως ” Παντελεήμων ” καθώς ο ίδιος σκόρπιζε παντού το έλεος, την αγάπη, τον Χριστό, την αλήθεια, την ελπίδα κσι την χαρά. Η Ελληνική κοινότητα στον αυλειο χώρο αυτής πρόσφερε πλούσια κεράσματα για την ανάπαυση της ψυχής του κεκοιμημενου Αρχιερέως Νικηφόρου.

Το ίδιο βράδυ στο παρεκκλήσιο της Μητροπόλεως Αγίων Διονυσίου και Μητροφάνους ο Μητροπολίτης τέλεσε Τρισάγιο για τους μακαριστούς Αρχιμ. Παντελεήμονα Πούλο, Μοναχό Παντελεήμονα Μικραγιαννανίτη, για τον Πατέρα του και για άλλον έναν αδελφό πού έφεραν το όνομα του Αγίου Παντελεήμονος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων