24/10/2024 24/10/2024 Με την Χάρη του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Ιεράρχου των Ιεροσολύμων, τελέσθηκε χθες, ημέρα κατά την οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία πανηγυρίζει την ιερά μνήμη Του, αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στην περιοχή Γκομόα Αφράνσι, της Κεντρικής Περιφέρειας της Γκάνα. Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Δανιήλ,...
24 Οκτωβρίου, 2024 - 8:16
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2024 - 8:18

Εορτή του Αγίου Ιακώβου στην Κεντρική Γκάνα

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Ιακώβου στην Κεντρική Γκάνα

Με την Χάρη του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Ιεράρχου των Ιεροσολύμων, τελέσθηκε χθες, ημέρα κατά την οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία πανηγυρίζει την ιερά μνήμη Του, αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στην περιοχή Γκομόα Αφράνσι, της Κεντρικής Περιφέρειας της Γκάνα. Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Δανιήλ, με συλλειτουργούς τους Ιερείς π. Αλέξιο και π. Αιδέσιο.

Ο Ναός γεμάτος από πιστούς, οι οποίοι ήλθαν να προσευχηθούν στον Απόστολο Ιάκωβο, αλλά και να γνωρίσουν τον ποιμενάρχη τους, που τους επισκέφθηκε για πρώτη φορά.
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ορθόδοξης Κοινότητας καλωσόρισε τον Μητροπολίτη, ευχαριστώντας τον για την θετική ανταπόκρισή του στην πρόσκληση τους, τονίζοντας την μεγάλη ευλογία που αισθάνονται όλοι από την παρουσία του Επισκόπου.

“Είμαστε και θα παραμείνουμε πιστά πνευματικά παιδιά του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και δικά σας, διότι γνωρίζουμε πότε, πώς και από ποιόν λάβαμε κατά το παρελθόν την Ορθοδοξία μας… και ποτέ δεν θα το ξεχάσουμε”, τόνισαν τα μέλη του Συμβουλίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλο το εκκλησίασμα δώρα και ευλογίες, με τους πιστούς να προσφέρουν καρπούς, να ψάλλουν και να χορεύουν τραγούδια δοξολογίας προς τον Θεό, με την συνοδεία τοπικών παραδοσιακών Γκανέζικων οργάνων.

Ο Σεβασμιώτατος επιθεώρησε τους χώρους εξωτερικά του Ναού και συζήτησε με τον Εφημέριο και το Ενοριακό Συμβούλιο θέματα που τους απασχολούν και τρόπους για την αύξηση της Ορθόδοξης παρουσίας στην περιοχή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων