07/06/2024 07/06/2024 «Η Χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού», που επιβλέπει, επισκέπτεται και καταρτίζει την άμπελον της Εκκλησίας και η ανύστακτη φροντίδα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου ευλόγησαν την Ιεραποστολή στη Ρουάντα. Η επανεκκίνηση της Ιεραποστολής έγινε σταδιακά. Το 2009 επισκέφθηκε τη Ρουαντα ο πρωτος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας Σεβασμιώτατος Σάββας (2009-2012). Συνέχισε και επηύξησε το...
07 Ιουνίου, 2024 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2024 - 19:41

Επανεκκίνηση της ιεραποστολής στην Επισκοπή Ρουάντας

Διαδώστε:
Επανεκκίνηση της ιεραποστολής στην Επισκοπή Ρουάντας

«Η Χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού», που επιβλέπει, επισκέπτεται και καταρτίζει την άμπελον της Εκκλησίας και η ανύστακτη φροντίδα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου ευλόγησαν την Ιεραποστολή στη Ρουάντα.

Η επανεκκίνηση της Ιεραποστολής έγινε σταδιακά.

  • Το 2009 επισκέφθηκε τη Ρουαντα ο πρωτος Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας Σεβασμιώτατος Σάββας (2009-2012).
  • Συνέχισε και επηύξησε το ποίμνιο του Χριστού ο Σεβασμιώτατος Ιννοκέντιος (2012-2024).
  • Στις 15 Φεβρουαρίου 2024 ιδρύθηκε η Επισκοπή Ρουάντας.
  • Στις 18 Απριλίου 2024 διορίσθηκε Πατριαρχικός Επίτροπος Ρουάντας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος εις διαδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιννοκέντιου (2012-2024).

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος μια εβδομάδα το μήνα βρίσκεται στην γειτονική Ρουάντα, όπου λειτουργεί, κηρύττει, κατηχεί, βαπτίζει, διοικεί και καθοδηγεί.

Συνεδριάζει το Επισκοπικό Συμβούλιο και η Κληρικολαϊκη Σύναξη και λύνει τα προβλήματα και ανοίγει δρόμους να βαδίσει ο Χριστός στους δρόμους της Ρουάντας και στις καρδιές των Ρουαντέζων.

Στις 6 Ιουνίου 2024 τελέστηκε Θεία Λειτουργία στη Νυαμάτα καθώς και βαπτίσεις.

Στη Νυαμάτα ιδρύθηκε η πρώτη Ενορία το 2009 και τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετά από επτά χρόνια.

Όταν ένας δημοσιογράφος πήρε από τον Επίσκοπο συνέντευξη σε Ρωμαιοκαθολική Τηλεόραση, για το τι ζητούν οι Ορθόδοξοι στη Ρουάντα, ο Επίσκοπος απάντησε:

«Ζητάμε οι Ρουαντέζοι να ανοίξουν τα αυτιά τους να ακούσουν το λόγο του Θεού και τις καρδιές τους να τις φωτίσει και να τις καθοδηγήσει ο Θεός».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων