12/01/2021 12/01/2021 Το πρωί της Κυριακής 10 Ιανουαρίου μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας και της ελληνικής Κοινότητας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης αφού ευλόγησε την βασιλόπιτα και ευχήθηκε στο ποιμνίου του καλή χρονιά, στην σύντομη ομιλία του, έκανε αναφορά στη θρησκευτική σημασία της εκδήλωσης και πως αυτή διαμορφώθηκε...
12 Ιανουαρίου, 2021 - 11:44
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2021 - 10:48

Επετειακές εκδηλώσεις για το 1821 και στην Ζάμπια

Διαδώστε:
Επετειακές εκδηλώσεις για το 1821 και στην Ζάμπια
Το πρωί της Κυριακής 10 Ιανουαρίου μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας και της ελληνικής Κοινότητας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης αφού ευλόγησε την βασιλόπιτα και ευχήθηκε στο ποιμνίου του καλή χρονιά, στην σύντομη ομιλία του, έκανε αναφορά στη θρησκευτική σημασία της εκδήλωσης και πως αυτή διαμορφώθηκε στο πέρασμα των χρόνων. Αναφέρθηκε επίσης, στις δραστηριότητες της Μητροπόλεως τη χρονιά που πέρασε και επικεντρώθηκε στις νέες δράσεις για το 2021 με γνώμονα τον άνθρωπο. Ανακοίνωσε τέλος, και την διοργάνωση αφιερωματικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος κ. Γ.Ηλιακόπουλος ο οποίος ευχήθηκε στα μέλη της κοινότητας καλή χρόνια και μέρες γεμάτες υγεία, αγάπη, ειρήνη και ευημερία.
Έκανε επίσης, ιδιαίτερη μνεία στο μήνυμα του Μητροπολίτη για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από το 1821 και απηύθυνε έκκληση προς τα μέλη της κοινότητας υποστήριξη στις εκδηλώσεις που θα προγραμματιστούν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων