Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
26 Σεπτεμβρίου, 2024

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Άκκρας σε σχολείο στην Ανατολική Γκάνα

Διαδώστε:

Στο πλαίσιο μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως Άκκρας για τα εκπαιδευτικά της ιδρύματα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δανιήλ πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024, επίσκεψη στο Orthodox Preparatory School, στην περιοχή Akim Bremang της Ανατολικής Γκάνα.

Εκεί, συνάντησε το εκπαιδευτικό και εργατικό προσωπικό του σχολείου, με τους οποίους συζήτησε τρόπους ανάπτυξης και ενδυνάμωσης των δράσεών τους. Στο νηπιαγωγείο και δημοτικό φοιτούν 82 νήπια και παιδιά της περιοχής, λαμβάνοντας την βασική εκπαίδευση και αγωγή.

Καθημερινά διδάσκονται όλα τα μαθήματα σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης της χώρας και προσφέρεται πρωινό και γεύμα σε όλα τα παιδιά.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε δώρα, υλικό εκπαίδευσης, μολύβια, στυλό, μαρκαδόρους, γλυκίσματα, σταυρουδάκια και μικρές εικονίτσες προς τα παιδιά, όλα προσφορά της οικογένειας Γιάννη και Μαριάννας Μαυρίκου από την Ζάκυνθο, η οποίοι βοηθούν την ιεραποστολή στην Γκάνα.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η Ιερά Μητρόπολη Άκκρας άμεσα θα χρηματοδοτήσει την ολική ανακαίνιση του σχολικού συγκροτήματος (βάψιμο, αγορά θρανίων, πινάκων, κτίσιμο μπάνιων κλπ), με σκοπό να λειτουργεί υποδειγματικά η σχολική μονάδα.

Διαδώστε: