Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
02 Σεπτεμβρίου, 2024

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Μητροπολίτη Άκκρας στον Δήμαρχο Ζακύνθου

Διαδώστε:

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Ζακύνθου, Γιώργο Στασινόπουλο, πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Δανιήλ όπου συζητήθηκαν σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα θέματα αμοιβαίας συνεργασίας και προτάσεις για μελλοντικές ανταλλαγές, που θα αφορούν την παραγωγή κοινωνικού έργου.

“Είναι μεγάλη τιμή και ιδιαίτερη χαρά για εμάς να υποδεχθούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άκκρας, ο οποίος φέρει την ευλογημένη καταγωγή από το νησί μας. Η παρουσία του εδώ δεν αποτελεί μόνο ένα σημαντικό γεγονός για την τοπική μας κοινωνία, αλλά και μια υπενθύμιση της δυνατής σύνδεσης που διατηρεί με τη γενέτειρά του, παρά την πολύχρονη και επιτυχημένη διακονία του στο εξωτερικό.

Η πνευματική του καθοδήγηση και το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί στην Άκκρα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις και απόψεις για θέματα που αφορούν τόσο τις κοινωνίες μας όσο και τον ευρύτερο Ορθόδοξο κόσμο, και να εξετάσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας. Η Ζάκυνθος είναι υπερήφανη για τα τέκνα της που διαπρέπουν στο εξωτερικό, και ο Σεβασμιώτατος αποτελεί λαμπρό παράδειγμα αυτής της παράδοσης.

Η σημερινή μας συνάντηση ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω συνεργασίες, τόσο σε επίπεδο θρησκευτικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ανταλλαγών, όσο και στην προώθηση κοινών πρωτοβουλιών που θα προάγουν τις αξίες της ειρήνης, της ενότητας και της αλληλεγγύης, τις οποίες τόσο επιτυχώς ενσαρκώνει ο Σεβασμιώτατος Δανιήλ” δήλωσε ο Δήμαρχος Ζακύνθου.

Σε μια συμβολική κίνηση ο Δήμαρχος πρόσφερε στο Μητροπολίτη ζακυνθινές εκδόσεις και του ευχήθηκε υγεία, δύναμη και μακροημέρευση στη αποστολή και το ποιμαντικό έργο του.

Διαδώστε: