18/10/2023 18/10/2023 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για την Εθνική Ημέρα Προσευχής τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας, παρουσία εκπροσώπων μονοθεϊστικών θρησκειών. Την επιτακτική ανάγκη για αλληλεγγύη και την αποκατάσταση της ειρηνικής συμβίωσης των λαών και των ατόμων επεσήμανε μέσα από το λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωαννης ο...
18 Οκτωβρίου, 2023 - 16:37
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2023 - 16:40

Εθνική Ημέρα Προσευχής για την Ζάμπια: Ένα κεράκι για την ειρήνη

Διαδώστε:
Εθνική Ημέρα Προσευχής για την Ζάμπια: Ένα κεράκι για την ειρήνη

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για την Εθνική Ημέρα Προσευχής τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας, παρουσία εκπροσώπων μονοθεϊστικών θρησκειών.

Την επιτακτική ανάγκη για αλληλεγγύη και την αποκατάσταση της ειρηνικής συμβίωσης των λαών και των ατόμων επεσήμανε μέσα από το λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωαννης ο οποίος πρόσθεσε ότι προσευχομαστε για όλους όσοι βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας έτσι ώστε να επιδιώξουν την ειρηνική επίλυση αυτής της επικίνδυνα κλιμακούμενης κατάστασης. «Η αδελφοσύνη είναι θεμέλιο και οδός για την ειρήνη», όπως είπε.

Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Προσευχής

Η Εθνική Ημέρα Προσευχής προσφέρει μια ευκαιρία σε άτομα, οικογένειες και κοινότητες να αφιερώσουν λίγο επιπλέον χρόνο για να προβληματιστούν και να προσευχηθούν. Καθιερώθηκε στη Ζάμπια το 2015 από τον Πρόεδρο Lungu με σκοπό να απευθύνει έκκληση για βοήθεια σε δύσκολες στιγμές.

Στο κατεξοχήν χριστιανικό έθνος της Ζάμπια, η Εθνική Ημέρα Προσευχής έχει γίνει ετήσια εορτή με τους ανθρώπους να καταβάλλουν επιπλέον προσπάθειες για να προσευχηθούν, να μετανοήσουν και να νηστέψουν. Μερικοί άνθρωποι αναφέρονται σε αυτήν την ημέρα ως Εθνική Ημέρα Προσευχής, Νηστείας, Μετανοίας και Συμφιλίωσης.

Ένα από τα πιο βασικά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος προς τιμήν της Εθνικής Ημέρας Προσευχής, είτε ζει στη Ζάμπια είτε σε κάποιο άλλο μέρος, είναι να αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του για να προσευχηθεί. Φυσικά, άνθρωποι από διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμούς μπορεί να έχουν διαφορετικές πρακτικές ή παραδόσεις που περιβάλλουν αυτό που σημαίνει να προσεύχεσαι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων