18/09/2024 21/09/2024 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το καθιερωμένο Ιεραποστολικό Αρχονταρίκι της Ιεραποστολικής Στέγης Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί πλέον θεσμό και η συμμετοχή όλων των μελών του Συλλόγου και των φίλων της Ιεραποστολής και της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω ήταν τεράστια. Οι διοργανωτές εξέφρασαν την ευγνωμοσύνης τους σε όλους όσοι...
18 Σεπτεμβρίου, 2024 - 20:08
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2024 - 3:01

Ετήσιο Ιεραποστολικό Αρχονταρίκι στην Κατερίνη

Διαδώστε:
Ετήσιο Ιεραποστολικό Αρχονταρίκι στην Κατερίνη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το καθιερωμένο Ιεραποστολικό Αρχονταρίκι της Ιεραποστολικής Στέγης Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί πλέον θεσμό και η συμμετοχή όλων των μελών του Συλλόγου και των φίλων της Ιεραποστολής και της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω ήταν τεράστια. Οι διοργανωτές εξέφρασαν την ευγνωμοσύνης τους σε όλους όσοι αυτά τα χρόνια αγκαλιάζουν κάθε δράση του Συλλόγου και στηρίζουν το πολυποίκιλο ιεραποστολικό έργο στην Κεντρική Τανζανία.

Η εκδήλωση περιελάμβανε μουσικό πρόγραμμα, το οποίο παρουσίασε μουσικό σχήμα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Λάζαρου Τσορμπατζίδη.

Επίσης, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ, παραγωγής του Συλλόγου, το οποίο παρουσίαζε την εξέλιξη του ιεραποστολικού έργου στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής και τις άμεσες ανάγκες που χρήζουν κάλυψης.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος, οι οποίοι αναφέρθηκαν με θεολογικό λόγο και πρακτικά παραδείγματα στη σταυρική πορεία και ζωή των ιεραποστόλων. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου και ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης Γέροντας Μάξιμος, Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω και πρόεδρος του Δ.Σ. της Ιεραποστολικής Στέγης, ο οποίος με τον πατρικό και πατερικό του λόγο άνοιξε την εκδήλωση και γλύκανε τις καρδιές όλων των παρευρισκομένων.

Πηγή: Ιεραποστολική Στέγη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων